26.5.11

Ο εκβιασμός του λαού συνεχίζεται...

ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!


 
Δραματικές και ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για την Ελλάδα.
Επίσημα, τον ασκό του αιόλου άνοιξε η σημερινή ξαφνική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για έκτακτη συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι.
Ανεπίσημα οι εξελίξεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά 24ωρα όταν ο πρωθυπουργός δεν έλαβε τη συναίνεση που ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά.
Σημείο – κλειδί όμως, είναι η χθεσινή συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Χ. Κλίντον. Εκεί, ο πρωθυπουργός προφανώς ενημερώθηκε για τις αποφάσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έπειτα έδωσε το “πράσινο φως” στον Κάρολο Παπούλια να συγκαλέσει την έκτακτη συνάντηση.
Να θυμίσουμε ότι χθες η συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.
Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση, δεν έχει κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο την ύπαρξη πρακτικών!
Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει γραπτά όλες τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Έτσι, το βάρος πέφτει στους ώμους του Αντώνη Σαμαρά. Αν δεν συναινέσει και η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, θα αποδοθούν σε αυτόν οι ευθύνες της κατάρρευσης της χώρας!
Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέεται έντονα, ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει στο θέμα “μέχρι το τέλος”, ενώ σκέφτεται επίσης να κάνει και υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα του φορολογικού, που αποτελεί βασικό σημείο απόκλισης με τη ΝΔ.
Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξει και πρόταση για εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις – κλειδιά, ακόμα και σε Υπουργεία!
Σημαντικές όμως, είναι και οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Eugoroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ανέφερε ότι η 5η δόση της Ελλάδας βρίσκεται κυριολεκτικά στον “αέρα”!
Ο λόγος είναι ότι το ΔΝΤ σύμφωνα με το καταστατικό του, για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα, θα πρέπει η χώρα μας να έχει εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση των δανείων της για τους επόμενους 12 μήνες, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ο οποίος είπε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, η χώρα του δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση.
Ακριβώς γι’ αυτό η τρόικα πιέζει για τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν την συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Μάλιστα, στα γραφεία της Συγγρού πήγε ο σκληρός πυρήνας της τρόικα που έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στη ΝΔ για συναίνεση!
Να θυμίσουμε ότι οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις, θα αποτελέσουν εγγύηση για τους δανειστές μας να μας δώσουν και νέο δάνειο 50 – 60 δις για να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες μετά το 2013. Το γεγονός ότι οι αγορές θα μείνουν κλειστές για την Ελλάδα και το 2012, ενισχύουν τους φόβους και ασκούν νέες πιέσεις στην Ελλάδα.
Έτσι, πλέον θα τεθεί το δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More