3.2.11

Δεν απασχολεί καθόλου τους "κοπρίτες" της κυβέρνησης!

Νέο τεράστιο κοίτασμα μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.


Κοιτάσματα του αιγαίου και το Ισραήλ
Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια στον κόσμο, το οποίο περιέχει 0,5-0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας για 150 χρόνια ή όλης της Ευρώπης για πέντε χρόνια!

Το εύρηµα προσθέτει νέα δεδοµένα στις γεωπολιτικές ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου που διαµορφώνονται ήδη µε την υλοποίηση της στρατηγικής του Ισραήλ για ενεργειακό άξονα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.

σύμφώνά λοιπόν µε χθεσινό δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Φιλελεύθερος», το νέο σηµαντικό κοίτασµα ανάλογο του «Λεβιάθαν» (στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου - Ισραήλ) βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάφου, στα ανεπίσηµα σύνορα της ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδας. Αυτό, σύµφωνα µε την εφηµερίδα, αποκάλυψε εµπειρογνώµονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, ο οποίος είναι σύµβουλος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για τα κοιτάσµατα. Ο γάλλος ειδικός είναι ένας από τους επιστήµονες που κατέχουν τα περισσότερα δεδοµένα για την περιοχή και έχει χαρτογραφήσει το κοίτασµα. Μάλιστα, σύµφωνα µε το ίδιο δηµοσίευµα, προχθές άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισµογραφικές έρευνες στα ανοιχτά του Κόλπου του Ακρωτηρίου στη Λεµεσό από το ίδιο σκάφος που προ διµήνου διεξήγαγε έρευνες για λογαριασµό του Λιβάνου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More