3.2.11

Οι υπνοβάτες της κυβέρνησης της συμφοράς τι κάνουν;


Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί, με την ολοένα αυξανόμενη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Τελευταίο κρούσμα τα νέα σχολικά βιβλία της Γεωγραφίας και της Ιστορίας, στα οποία λογίζεται ως Αλβανία η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά! Παράλληλα, σε αυτά τα μέρη, σύμφωνα πάντα με τα νέα βιβλία «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!Ήδη το θέμα προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών, που ζητούν να δράσει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν κάποιοι, πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις και να καταργήσει τα βιβλία η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δυο χωρών, που έχει συσταθεί εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή Αρσένη! Σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς , Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το...βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας!

Αναλυτικότερα, αναφέρεται: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Στο βιβλίο ιστορίας υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, όπου σημειώνεται, ότι βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!
«Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει. Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριτίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».


«Ο ΠΥΡΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ»!
Τα παιδιά των Αλβανών διδάσκονται ακόμη πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Τα αρχαία Ηπειρωτικά φύλα, όπως οι Θεσπρωτοί, οι Χάονες, οι Μολοσσοί κ.ά. είναι… Ιλλυρικής και όχι Ελληνικής προέλευσης και για αυτό ο βασιλιάς Πύρρος, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο... πάνθεον των Αλβανών ηρώων.
Ήδη ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Μπεκίρης έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Κάτι που πρέπει άμεσα να κάνουν και οι Ηπειρώτες βουλευτές.
Φαίνεται, πως μετά τις φήμες, ότι θα γιορτάσουν την «γενοκτονία των Τσάμηδων» στην Θεσπρωτία, την απαγόρευση να φαίνεται ο Ορθόδοξος Σταυρός σε όσους τον φορούν και τη νέα τρομοκρατική οργάνωση, που θέλει να χτυπήσει Ελληνικές πόλεις (σχετικά για όλα αυτά είχε γράψει ο «Π.Λ.») οι Αλβανοί προκαλούν ανοιχτά και πάλι. Κάτι που γίνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να δράσει άμεσα, εν όψει και της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

epirus-ellas


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More