18.1.10

Χωρίς σχόλια......

Ο Πάπας θα πάει στη Συναγωγή...Αντιδράσεις των Ιταλών για την επαναπροσέγγιση καθολικών και εβραίων.. Ο Σιωνισμός δίνει κατευθύνσεις στους ηγέτες των θρησκειών με την σειρά!


Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προγραμματισμένη για σήμερα (Κυριακή) επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ΄ στη Συναγωγή της Ρώμης. Με την κίνησή του αυτή ο Γερμανός Ποντίφικας επιθυμεί να δώσει συνέχεια στη γραμμή διαλόγου που είχε εγκαινιάσει ο προκάτοχός του Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄. Ο Βενέδικτος έχει ήδη επισκεφθεί συναγωγές στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιθυμία του όμως να προωθήσει τη διαδικασία αγιοποίησις του Πάπα Πίου ΙΒ΄ έχει προκαλέσει την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας, λόγω του αμφιλεγόμενου ρόλου του κατά την περίοδο των διώξεων των Εβραίων από τους ναζιστές. Σύμφωνα με αρχεία της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό Τύπο, ο Πίος φέρεται να μην άσκησε όλες τις δυνατές πιέσεις για να αποφύγει τη μεταφορά των Εβραίων της Ρώμης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου και εξοντώθηκαν.

Ο επικεφαλής των Ιταλών ραβίνων Τζιουζέπε Λάρας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Ρώμη για την επίσκεψη του Ποντίφικα στη Συναγωγή, γιατί όπως τόνισε από αυτήν θα βγει κερδισμένη μόνο η συντηρητικότερη πτέρυγα της καθολικής εκκλησίας. Στο επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού για την επίσκεψη του Πάπα στη Συναγωγή αναφέρεται ότι «το σημαντικό αυτό γεγονός θα λάβει χώρα κατά την ημέρα που είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στον διάλογο και στην επαναπροσέγγιση καθολικών και Εβραίων».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More