8.7.11

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί παίζουν με το φάντασμα του Α.Χίτλερ!

Ο Χίτλερ δεν είναι πια «επίτιμος δημότης» στη γενέτειρά του!


Από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν περάσει 66 χρόνια, όμως μόλις σήμερα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της αυστριακής πόλης Μπράουναου, γενέτειρας του Αδόλφου Χίτλερ, να ανακαλέσει τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε αποδώσει το 1933.
«Αν και δεν υπάρχουν αρχειακά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η πόλη Μπράουναου αμ Ιν απένειμε στον Αδόλφο Χίτλερ τον τίτλο του επίτιμου δημότη, ο τίτλος συμβολικά και για προληπτικούς λόγους ανακαλείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
Η κοινότητα του Ράνσχοφεν, όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, τον έκανε επίτιμο δημότη το 1933. Το Ράνσχοφεν ενσωματώθηκε στο δήμο του Μπράουναου το 1939.
Η πόλη Μπράουναου ανακάλεσε επίσης το δικαίωμα παραμονής που είχε δοθεί στον Χίτλερ το 1938, χρονιά κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία.
Πολλές αυστριακές πόλεις έκαναν τον Χίτλερ επίτιμο δημότη τους όσο εκείνος βρισκόταν στην εξουσία.
Η αυστριακή πόλη Άμστετεν ανακάλεσε τον Μάιο τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε δοθεί, προκαλώντας αναταραχή όταν δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία πρόσκεινται στο δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας απείχαν από την ψηφοφορία, με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν απαραίτητη η ανάκληση διότι ο Χίτλερ έχει πεθάνει.
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More