17.5.10

Και ντομάτες....

Μία είναι η λύση για την διαφθορά: γιαούρτωμα χωρίς παραγραφή


Σχεδόν όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες και οι μισές σαββατιάτικες αναφέρονται σε σκάνδαλα, μίζες, τιμολόγια, πολιτικές ευθύνες, εξεταστικές επιτροπές, Ειδικά Δικαστήρια και «γουνάκια» δικαστών που έρχονται οσονούπω.
Αν δεν ήταν τόσα πολλά δημοσιεύματα μαζί, αν ήταν μόνο ένα ή δύο θα λέγαμε ότι οι συγκεκριμένες εφημερίδες έχουν αποκλειστικότητες.
Όμως, όλη αυτή η σύμπνοια των «παραδοσιακών» και διαπλεκόμενων εφημερίδων που στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις ανάλογα με τα έργα που παίρνουν τα αφεντικά τους, μας πονηρεύει.
Μήπως πρόκειται για ενορχηστρωμένο σχέδιο, για επιχείρηση αποπροσανατολισμού από κέντρα που βλέπουν ότι το ΔΝΤ τους παίρνει και τους σηκώνει και συνεπώς πρέπει να χύσουν και κάποιων το αίμα;
Από τη μια ακούμε ότι θα λογοδοτήσουν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομίας. Από την άλλη, βγαίνουν διάφορα σκάνδαλα για κουρτίνες, μπαλάκια, πολυτελή ταξίδια και άλλες τέτοιες…παπαριές μετά συγχωρήσεως
Κάποιοι αναφέρονται σε εφόδους του ΣΔΟΕ σε πολιτικούς και μάλιστα έπεται και συνέχεια.
Άλλοι γράφουν για πολιτικούς – φοροφυγάδες, για μοναχούς που καρφώνουν συγκεκριμένους υπουργούς για το Βατοπέδι κ.λπ.
Και το βασικότερο, διαβάζουμε για την απολογία Χριστοφοράκου και τις καταθέσεις που έδωσε για μίζες στα πολιτικά κόμματα, χωρίς βεβαίως να μας δείχνουν και καμία απτή απόδειξη, με εξαίρεση το βιβλίο των …ραντεβού.
Έτσι το κοινό ξεχνάει την πείνα που θα έρθει, κάθεται στον καναπέ και περιμένει τα… «γουνάκια».
Το αίτημα είναι παλλαϊκό: «Να πάνε οι κλέφτες στη φυλακή», «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», «να πληρώσουν οι πολιτικοί» και άλλα παρόμοια.
Την ίδια ώρα δηλαδή που διακυβεύεται το οικονομικό και κυρίως το εθνικό μέλλον της χώρας το σκηνικό γεμίζει δικαστές με «καθαρά χέρια».
Ο Εφέντης Ερντογάν παρελαύνει στην Αθήνα, το ΔΝΤ πίνει καφέ στο Σύνταγμα, η κυβέρνηση δεν κυβερνά, αλλά απλώς παρίσταται στα τεκταινόμενα και ο κόσμος ασχολείται με τα Ειδικά Δικαστήρια.
Δεν είμαστε βεβαίως νομικοί αλλά ένα θα σας πούμε, επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς που γράφαμε για σκάνδαλα όταν όλοι αυτοί οι όψιμοι κήνσορες κοιμόντουσαν τον ύπνο του …χορτασμένου:
Από όλα αυτά τα σκάνδαλα και τις δίκες που στήνονται τις τελευταίες ημέρες δεν μπορεί να δικαστεί κανένας. Το πολύ να υπάρξουν πολιτικές ευθύνες για το Βατοπέδι και μόνον για σημεία της υπόθεσης που φτάνουν μέχρι το 2008.
Όλα τα υπόλοιπα έχουν παραγραφεί και ό,τι και να γίνει οι κλέφτες δεν θα πάνε φυλακή.
Ας αφήσουν λοιπόν το παραμυθάκι οι επικοινωνιολόγοι που πληρώνονται για να δίνουν… Βάλιουμ στο λαό.
Εμείς είπαμε, μία είναι η λύση: γιαούρτωμα χωρίς παραγραφή.
Να βγάλουν όλα τα σκάνδαλα και όλους τους υπεύθυνους στην φόρα  και να τους επιβληθεί μία κοινή ποινή: εξοστρακισμός από την πολιτική ζωή για όλη τους την ζωή
Και να πληρώσουν και την εφορία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More