23.4.10

Είχε νομιμοποίηση από τον λαό ........

Βάση ΠΑΣΟΚ προς Γ.Παπανδρέου: "Δεν έχεις την πολιτική νομιμοποίηση για το ΔΝΤ - Άμεσα συνέδριο"!
ImageΈκτακτο συνέδριο ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr περί προβληματισμού των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη πολιτικής «νομιμοποίησης» των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως των όσων πρόκειται να συμβούν (προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ΔΝΤ, νέα μέτρα κλπ). Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ζητεί την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου με στόχο την αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του Κινήματος, η οποία θεωρεί ότι «θολώνει» από το ενδεχόμενο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Ουσιαστικά «προκαλεί» τον πρωθυπουργό να τολμήσει να ζητήσει έγκριση της πολιτικής του από την βάση του Κινήματος.
Το ιστορικό στέλεχος θεωρείται ως εκφραστής του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, αφού υπήρξε στενός συνεργάτης επί εικοσαετία του Ανδρέα Παπανδρέου και συσπειρώνει την κύρια κεντροαριστερή τάση του κόμματς.
Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου τάσσεται κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και αντιπροτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, η λαϊκή έντολη που έλαβε τον Οκτώβριο ο Πρωθυπουργός δεν δόθηκε για να την καταχραστούν «οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες» του, τους οποίους κατηγορεί ότι διασύρουν τη χώρα!
Η επιστολή είναι γραμμένη σε πολύ υψηλούς τόνους με τον Γ.Παναγιωτακόπουλο να γράφει ότι «συγκεκριμένοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου γεννήθηκαν στη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν, παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που κερδοσκοπούν ασύστολα από τα αδιέξοδα της χώρας και είτε είναι ανίκανοι είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους».
Ο Γ.Παναγιωτακόπουλος θεωρείται ότι εκφράζει την βάση του κόμματος, την οποία βάση, όσο και αν φαίνεται παράδοξο δεν ελέγχει απόλυτα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι την επαύριο της μεγάλης νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο προεδρικός υποψήφιος γενικός γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, ούτε καν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο!
Η επιστολή αυτή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση,
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More