23.4.10

Έχουν υπογράψει γράμματια και τώρα πρέπει να πληρωθούν!!!!

 

 

Χίλιες φορές καλύτερα να το παίζαμε... Κινέζοι


Η ατολμία και ανυπαρξία πολιτικού αισθητηρίου του Γ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο Δ.Ν.Τ.
china_papΧίλιες φορές καλλίτερα να είχαμε συμφωνήσει με τους Κινέζους να μας βοηθήσουν κατ’ αρχήν αγοράζοντας κρατικά ομόλογα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (και αν δεν το θυμάστε, ψάξτε για τα σχετικά στον Τύπο και στο Ιντερνετ όπου έχουν εγγραφεί προ ολίγων μηνών όταν υπήρξε τέτοιο θέμα) παρά αυτό που πράττουμε τώρα.
Οι Κινέζοι αυτό που ήθελαν ήταν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα – αρχής γενομένης από τα λιμάνια μας – για την προώθησι  των εμπορευμάτων τους προς την Ευρώπη και γενικώς των εμπορικών δραστηριοτήτων τους, αλλά, βλέπετε, ο ΑΤΟΛΜΟΣ πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, πιεζόμενος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωσι, παράτησε τους Κινέζους και εστράφη προς την Ευρωπαϊκή Ενωσι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και για να ακριβολογούμε ΜΟΝΟΝ προς το ΔΝΤ, αφού οι κύριοι εταίροι μας στην ΕΕ, με επικεφαλής την κ. Α. Μέρκελ, ΜΟΝΟΝ ΤΥΠΟΙΣ συμμετέχουν στο πρόβλημά μας. Ουσιαστικώς μας έχουν παραπέμψει στο ΔΝΤ με όλα τα συνεπαγόμενα. Τα οποία συνεπαγόμενα σιγά – σιγά θα τα μάθουμε… νεράκι, καθώς κατά την σταδιακή εφαρμογή τους στην γούνα μας, θα καταλάβουμε θέλοντας και μη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρειά τους.
Πολύ συνοπτικά, πάντως, σας λέγω ΞΕΧΑΣΤΕ πλέον τα ονομαζόμενα «κεκτημένα»  δικαιώματά μας στην δουλειά, την σύνταξι και την περίθαλψι. Καθ’ όσον με την εισβολή του ΔΝΤ στην χώρα μας: Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης. Φυσικά και τα κατώτατα όρια συντάξεως, όπως και η γνωστή 35ετία. Ανατρέπονται ΠΛΗΡΩΣ οι εργασιακές σχέσεις. Μειώνονται δραματικά οι παροχές στην Υγεία. Επέρχονται χιλιάδες απολύσεις, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες από το Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα του. Θα καταργηθεί κατ’ αρχήν ο 14ος και ακολούθως ο 13ος μισθός.
Η ύφεσις θεωρείται εκ των προτέρων βεβαία, όπως και η ανεργία, αφού απ’ όπου πέρασε ο λίβας που ονομάζεται ΔΝΤ όχι μόνον δεν υπήρξε η περίφημη «Ανάπτυξις» αλλά διογκώθηκε αφάνταστα ο δείκτης ανεργίας και τα «λουκέτα». Περί φόρων καλλίτερα να μην σας μιλήσω γιατί θα αναγκασθείτε να πάρετε ψυχοφάρμακα.
Και όλα αυτά διότι ο άπειρος και εν πολύ άτολμος νυν Πρωθυπουργός πίστεψε ανοήτως ότι θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Βαρυτάτη η ευθύνη του και κυρίως η πολιτική ικανότης που ασφαλώς απαιτείται για την επίλυσι τέτοιου σοβαρού, εθνικού προβλήματος.
PAPANDREOU SYNODOS
Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου που έτρεχε εδώ κι εκεί στην Ευρώπη ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του έχουν δικά τους προβλήματα να αντιμετωπίσουν, από του να λύσουν το δικό μας.
Αφήστε που, όπως έχω ξαναγράψει, η Ευρώπη, οικονομικώς, πνέει τα λοίσθια. Οι Ασιατικοί γίγαντες Κίνα και Ινδία ανορθούνται ταχέως και σύντομα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ θα υπερφαλαγγίσουν τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά!.. Που θα είναι και ποιοτικώς ισάξια, αλλά κυρίως πολύ φθηνότερα. Για να μην μιλήσω για  την Ρωσία που κι αυτή συμποσούται με τους προαναφερθέντες στον ανταγωνισμό εναντίον της Δύσεως.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου να σηκωθεί και να πάει στο Πεκίνο να διαπραγματευθεί ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την ηγεσία του αναδυομένου αυτού οικονομικού γίγαντα, άρχισε τις «μεσοβέζικες» δουλειές. Πότε στο Βερολίνο, πότε στο Παρίσι, πότε στο Λονδίνο και εν τέλει στην Ουάσιγκτων…, ε, πού και ποιος να τον πιστέψει! Καθώς, στο τέλος, τον αντιμετώπισαν άπαντες δίκην γυρολόγου. Ναι, έτσι είναι. Και μην μου αρχίσει κανείς εκείνη την γνωστή επωδό του κ. Παπανδρέου ότι …«να η Νέα Δημοκρατία φταίει», πράγμα που έλεγε και στο Εξωτερικό, έτσι ώστε η λέξις και η έννοια «διαφθορά» ταυτίστηκε με την Ελλάδα, αφού είχε και την σχετική επίφαση από τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Αυτό ήταν το μοναδικό του επίτευγμα – αν μπορεί να χαρακτηρισθεί, δηλαδή, επίτευγμα.
Και το πρόβλημα δεν τελειώνει, δυστυχώς, στο οικονομικό. Διότι έρχονται και οι γνωστές, μεγάλες εθνικές μας υποθέσεις, όπου ο κ. Παπανδρέου θα αναγκασθεί να κάνει ολοταχώς όπισθεν!… Διότι, όπως επίσης έχω γράψει, όταν ζητάς δανεικά μοιραίως θα κάνεις και ό,τι σου λέγουν οι δανειστές σου. Πολύ περισσότερο όταν ο δανειστής αυτός είναι το Αμερικανοεβραϊκό ίδρυμα που ακούει στο όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!..
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Ελεύθερη Ώρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More