10.11.10

Να πάνε και κάποιοι πολιτικοί φυλακή έστω και στην Αγγλία!

Σε δίκη οδηγούνται τρεις Βρετανοί πρώην βουλευτές για το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών

Οι τρεις βουλευτές αρνούνται την κατηγορία ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τις βουλευτικές δαπάνες τους
Δεν θα αποφύγουν τη δίκη τρεις πρώην βουλευτές του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, μετά από απόρριψη προσφυγής...
 τους στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Οι τρεις πρώην βουλευτές εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

Ο Ντέιβιντ Τσέιτορ, ο Έλιοτ Μόρλεϊ και ο Τζιμ Ντεβάιν αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τις βουλευτικές δαπάνες τους.

Οι ίδιοι αρνούνται την κατηγορία και προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι προστατεύονταν από μία πολύ παλαιά νομοθεσία περί κοινοβουλευτικού προνομίου.

Οι πρώην βουλευτές υποστήριζαν ότι το δικαίωμα του κοινοβουλευτικού προνομίου, το οποίο προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης των βουλευτών, επεκτείνεται επίσης σε κανόνες που ρυθμίζουν τα οικονομικά τους, δηλαδή μόνο το Κοινοβούλιο μπορεί να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Με αυτό το επιχείρημα προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την επικύρωση από το Εφετείο απόφασης δικαστή, ο οποίος είχε απορρίψει το αίτημά τους σε ακροαματική διαδικασία που είχε γίνει τον Ιούνιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απέρριψε τις προσφυγές των πρώην βουλευτών.

Είναι η πρώτη ποινική δίωξη που ασκείται σε πολιτικούς στο πλαίσιο του σκανδάλου που ξέσπασε πέρυσι σχετικά με τις βουλευτικές δαπάνες, το οποίο προκάλεσε την οργή του κόσμου σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας.

Οι κατηγορίες κατά των τριών πολιτικών επικεντρώνονται στην υπόθεση βουλευτικών δαπανών οι οποίες στηρίχθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε πλαστά τιμολόγια.

Οι τρεις πρώην βουλευτές αντιμετωπίζουν ξεχωριστές δίκες, με την πρώτη να αρχίζει στις 22 Νοεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους τρεις πρώην βουλευτές είναι κάθειρξη επτά ετών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More