14.12.10

Η κατεδάφιση της δήθεν αλλαγής!

Η Ελλάδα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ!

http://olympia.gr/

 

Κάνει πράγματι η ζωή κύκλους; Και αν ναι, η Μεταπολίτευση που έκανε… επανεκκίνηση τον Οκτώβριο του 1981, με την επέλαση του Ανδρέα Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, και της Αλλαγής, κλείνει, σχεδόν μετά από τρεις δεκαετίες, με τον γιο του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ, και το μνημόνιο που κατεδαφίζει την Αλλαγή;

Η Ελλάδα του μνημονίου… μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μερικά κλικ πιο σκοτεινιασμένη, σε σχέση με την Ελλάδα του μνημονίου προτού Ηabemus Papam, συγνώμη, Σγουρό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, με “Ιερό Δισκοπότηρο” καθαγιασμού των επιλογών που κάνουν την τρόικα ευτυχή, τη Λούκα Κατσέλη να σκαρφαλώνει στα κεραμίδια, και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ να έχει τάσεις… ιδεασμού, το άγχος να μην χρεοκοπήσουμε, κατεδαφίζει one by one, που θα έλεγαν και στην άλλοτε μητρική γλώσσα του ΥΠΕΞ, κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Το χειρότερο; Τσαλακώνει ανεπανόρθωτα ένα μέλλον που δεν προλάβαμε καν να ονειρευτούμε. Αν η Ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών έχει τόσο προχωρημένο χιούμορ, να το δεχτούμε. Η Ελλάδα μετά το 1981, είναι η Ελλάδα που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα του δήθεν, της αρπαχτής, της κουτοπονηριάς, η Ελλάδα της εθνικής παρανόησης, της απουσίας υπευθυνότητας, η Ελλάδα που πράγματι έζησε πέρα και πάνω από τις δυνατότητές της, για τον απλούστατο λόγο ότι… έτσι μας έμαθαν. Όχι κάποιοι…
γνωστοί-άγνωστοι, που σπανίως λαμβάνουν τον λογαριασμό για τις συνέπειες των πεπραγμένων τους, αλλά επειδή έτσι μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ. “Τσοβόλα δώστα όλα”, φώναζε ο πατέρας, τότε που έβλεπε τις εκλογές να χάνονται. “Λεφτά υπάρχουν”, αναφωνούσε ο γιος, τότε που ήθελε να διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα κερδηθούν με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία. Ανάμεσα στους δυο Παπανδρέου, μεσολάβησε ο Σημίτης. Που δεν ήθελαν, ούτε ο πατέρας, αλλά ούτε και ο γιος. Και ο καθένας από την πλευρά του, φρόντισαν να τον στείλουν σπίτι του: Ο Ανδρέας τον πέταξε έξω από την Κυβέρνηση, ενώ ο Γιώργος έκανε κάτι πολύ χειρότερο: Τον πέταξε έξω από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία της Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ. Οι δε κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή, βίωσαν στο πετσί τους την σοκαριστικά αυτοεπιβεβαιούμενη αποτίμηση της πολιτικής πραγματικότητας των ημερών τους: Η Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, βαθύ, ρηχό, ala carte, στην εξουσία.
Σήμερα που ο κύκλος κλείνει, η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μεγάλη ρεβάνς. Το θρίλερ “Η Ελλάδα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ”, μπορεί, και πρέπει να έχει happy end. Όχι για το ΠΑΣΟΚ. Για την Ελλάδα.
http://www.enimerwsi.com/2010/12/h.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More