12.6.11

Το θέμα της νομιμοποίησης της πολιτικής μου «λύθηκε μια και καλή με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών». Καλά να πάθουμε Ελληνάρες μου!

ΓΑΠ: Τελευταία ευκαιρία για τις αλλαγές που περιμένουν οι Ελληνες
ΓΑΠ: Τελευταία ευκαιρία για τις αλλαγές που περιμένουν οι Έλληνες.
Αποφασισμένος εμφανίζεται ο Παπανδρέου να προχωρήσει στην ψήφιση και υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, παρά τις αντιδράσεις που δέχεται από παντού. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα διλήμματα και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος «να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας και να αλλάξουμε τόσο ριζικά τη χώρα μας ώστε να απαλλαγεί από επιτηρήσεις και να σταθεί στα δικά της πόδια». Παραδέχεται οτι οι αλλαγές στο κράτος, το παραγωγικό μοντέλο και το πολιτικό σύστημα θέλουν περισσότερο χρόνο από ότι περίμενε, αναγνωρίζει ότι «κάποιες αποφάσεις μας πόνεσαν και πονάνε κόσμο που δεν φταίει», αλλά θεωρεί ότι οι αποφάσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί σπάνε «κατεστημένες νοοτροπίες, ανατρέπουν τον κρατισμό και την πελατειακή λογική».
Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν πειστεί ότι το μνημόνο ήταν η σωστή συνταγή, ο Παπανδρέου απαντά ότι «αν υπήρχε άλλη λύση θα την είχαμε επιλέξει». Όπως λέει, υπάρχουν δύο επιλογές: «η μία δύσκολη, η άλλη- αυτή της χρεοκοπίας- καταστροφική». Αναγνωρίζει μεν ότι έχει κάνει και λάθη, παρομοιάζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας με πόλεμο και σημειώνοντας ότι «στον πόλεμο κάνεις και λάθη», αλλά ταυτόχρονα εγκαλεί όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του: «όποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από μια τέτοια κρίση με εύκολο τρόπο, ίσως να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος της».
Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δεν λειτουργεί μόνος του, αλλά οι αποφάσεις είναι συλλογικές: ««Ούτε ο υπουργός Οικονομικών ούτε κανένας υπουργός λειτουργεί μόνος του. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, οι επιτυχίες και τα λάθη επίσης». Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον υπουργό του, για άλλη μια φορά ο Παπανδρέου παρουσιάζει την επιτυχία της μείωσης του ελλείματος κατά 5% μέσα στο 2010.
Σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση του Μεσοπρόθεσμου, ο Παπανδρέου απορρίπτει τις προτάσεις για υπερψήφιση από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, απαντώντας ότι «δεν έχουμε τη νομιμοποίηση να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει» και θυμίζει ότι το θέμα της νομιμοποίησης της πολιτικής του «λύθηκε μια και καλή με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».
Για τον επερχόμενο ανασχηματισμό και την αξιοποίηση τεχνοκρατών και άλλων προσώπων, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα αποκλείσει «πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις», κάτι που είπε, όπως σημειώνει, και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More