3.1.11

Τιμητική διάκριση για τον τουρκομογγόλο!

TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Εφ. Ζαμάν 1-1-2011
To Αραβικό CNN επέλεξε τον Ερντογάν ως ¨Άνθρωπο της χρονιάς¨
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελέγη από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας του αραβικού CNN –έδρα Ντουμπάι-  ως ο άνθρωπος της χρονιάς.
Με βάση την είδηση της ιστοσελίδας http://arabic.cnn.com, ο Ερντογάν εξελέγη πρώτος με ποσοστό 74% με τον πρόεδρο της Συρίας Μπεσσάρ Άσαντ να τον ακολουθεί με 20%. 
Η είδηση που αντανακλά τον σφυγμό του Αραβικού κόσμου, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της ανόδου του πρωθυπουργού Ερντογάν και της τουρκικής διπλωματίας. Στην  είδηση που περιγράφει την καριέρα του Ερντογάν, γίνεται και αναφορά στο περιστατικό με το πλοίο Μαβί Μαρμαρα, που αξιολογείται ως επιτυχία του Ερντογάν. Επίσης στο άρθρο γίνεται αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας στα θέματα του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Τονίζεται ο μεσολαβητικός ρόλος του πρωθυπουργού ανάμεσα στο Ιράν και τον δυτικό κόσμο, και το πώς ο διαμεσολαβητικός ρόλος της Τουρκίας ανάμεσα σε Συρία και Λίβανο  εξομάλυνε στις σχέσεις τους.
Φαίνεται ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εκλογή του στην πρώτη θέση ήταν η στάση του στο Νταβός.
Στην είδηση υπογραμμίζεται το πόσο αποτελεσματικός είναι ο Ερντογάν και η πολιτική του, για τις σχέσεις μεταξύ των αραβικών χωρών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More