14.4.11

Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τον πιστεύουν;

Ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις - επιτέθηκε σε Βάσω
Ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις - επιτέθηκε σε Βάσω.

«Δεν θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές, δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα αυξήσουμε φόρους, αλλά θα πάρουμε μέτρα για να μειωθεί το έλλειμμα και θα κάνουμε αποκρατικοποιήσεις», είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο «τσάρος» έκανε μια γενική και αόριστη – χωρίς να λέει συγκεκριμένα μέτρα – παρουσίαση του Εθνικού προγράμματος που θα παρουσιάσει αύριο ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο Πολιτικό συμβούλιο. Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε αιχμές κατά βουλευτών (όπως η Βάσω Παπανδρέου) που μιλούν για αναδιάρθρωση. «Ξέρω ότι κουβεντιάζουν πολλοί σύντροφοι το θέμα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, η διαρκής συζήτηση που γίνεται γύρω από μια πιθανότητα την οποία έχουμε αποκλείσει για λόγους που έχω εξηγήσει κατ' επανάληψη. Πολύ περισσότερο τώρα που η σχετική συζήτηση δεν έχει νόημα» είπε εμφανώς ενοχλημένος ο Παπακωνσταντίνου. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη οι οποίοι μίλησαν με πιο συγκεκριμένο τρόπο για τις παρεμβάσεις που στοχεύουν να κάνουν (νεανική επιχειρηματικότητα, απασχόληση κ.λπ.) προκειμένου να στηριχθεί η διαδικασία ανάπτυξης.
Μετά την παρουσίαση από τους υπουργούς το λόγο πήραν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η Έφη Χαλάτση ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις και πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Ενώ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε μετ' επιτάσεως να μάθει συγκεκριμένα μέτρα και χρόνο εξόδου από την κρίση. «Θέλω να μου δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα και ένα κατάλογο με τα μέτρα που θα πάρουμε» είπε στους υπουργούς. Ωστόσο, ήταν αρκετά πιο συγκρατημένος σε σχέση με τις ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας με τις οποίες κατηγορούσε ως «νεοφιλελεύθερο» το οικονομικό επιτελείο. Αντιθέτως δήλωσε ότι «δεν αμφισβητώ τις προθέσεις κανενός υπουργού»... Αυτή την ώρα τοποθετούνται και τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου.
Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου παρατήρησαν πως οι υπουργοί ήταν «πολύ πιο απαισιόδοξοι» από ότι οι ίδιοι. «Πως μπορείς να εμπνεύσεις το κόμμα ή τους βουλευτές όταν εκπέμπεις τέτοια μαυρίλα;» διερωτόνταν ένα μέλος του κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ που προτίθεται να το θέσει και στην αυριανή συνεδρίαση παρόντος του κ. Παπανδρέου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More