16.12.09

Θα σφραγίσει τις εξόδους.......


ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΛΕΕΙ.ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ....
Αποφασισμένος να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντής της Frontex, Ίλκα Λαϊτινεν και του παρουσίασε το εθνικό σχέδιο δράσης της χώρας.
«Στόχος είναι να σφραγίσουμε την έξοδο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει να είναι τόσο ελκυστική ως πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
Σημειώνεται ότι το 75% των συλλήψεων των παράνομων μεταναστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται στην Ελλάδα.
Ο υπουργός τόνισε......... την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη συνθήκη του Σέγκεν, ώστε να περιοριστεί η εσωτερική μετακίνηση των παράνομων μεταναστών.
Επίσης, ο υπουργός και ο διευθυντής της Frontex αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία.
Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε, μάλιστα, ότι η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex στην Ελλάδα δείχνει την αυξημένη ευαισθησία της ΕΕ στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την προσπάθεια που θα κάνουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ από κοινού, για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέφερε, τέλος, στον συνομιλητή του την πρόταση για δημιουργία περιφερειακού γραφείου της Frontex στην Ελλάδα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More