2.3.10

Σε λίγο θα μπούν και στο λιμάνι του Πειραιά !!!!!

Άλλος ένας ηγέτης που υπεράσπισε τα ιερά και όσια της πατρίδας του, καταλήγοντας στην φυλακή...ενω κάποιοι άλλοι αφήνουν τουρκικές φρεγάτες να κάνουν κρουαζιέρες κατασκοπείας ανοικτά της Αττικής!

Κάρατζιτς: «Δίκαιος και ιερός» ο σκοπός των Σέρβων της Βοσνίας κατά τον πόλεμο. Δηλώσεις του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας κατά την επανάληψη της δίκης του. «Θα υπερασπισθώ το έθνος μας και την υπόθεσή του που είναι δίκαιη και ιερή», δήλωσε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η δίκη του οποίου επαναλαμβάνεται σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Χάγη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς οργάνωσε εκστρατεία εθνικών εκκαθαρίσεων κατά των Μουσουλμάνων και των Κροατών στην ανατολική Βοσνία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία με σκοπό τη δημιουργία ενός «εθνικά καθαρού» σερβικού κράτους.

Στις κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνεται η 43μηνη πολιορκία του Σαράγεβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν περί τις 10.000 άνθρωποι και η σφαγή άνω των 7.000 ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα. «Βρίσκομαι ενώπιόν σας όχι για να υπερασπισθώ τον απλό θνητό που είμαι εγώ, αλλά για να υπερασπισθώ το μεγαλείο ενός μικρού έθνους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (των Σέρβων της Βοσνίας) που βασανίσθηκε επί 500 χρόνια», «ό,τι έκαναν οι Σέρβοι αντιμετωπίζεται ως έγκλημα», δήλωσε στο δικαστήριο, αναφερόμενος συχνά στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ως «ο Κάρατζιτς» .
Είναι η πρώτη φορά που ο 64χρονος κατηγορούμενος εμφανίζεται στο δικαστήριο. Μποϊκοτάρησε τις πρώτες τρεις συνεδριάσεις τον Οκτώβριο του 2009, με το επιχείρημα ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμασθεί. Η δίκη διακόπηκε οριστικά τον Νοέμβριο, αφού το δικαστήριο διόρισε συνήγορο του κατηγορουμένου.
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, 13 χρόνια μετά την απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του. Δηλώνει αθώος. Οι εναντίον του κατηγορίες επισύρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Καθημερινή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More