4.10.11

Ο λαός πρέπει να τους καταργήσει τα προνόμια!

Οι Έλληνες βουλευτές με προνόμια και ο λαός στην φτώχια!


031011-koulourtzis-vouliτου Νίκου Παπαγεωργίου Αναστάτωση προκάλεσε ο κ. Μόσιαλος στους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του περί των προνομίων των βουλευτών. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι του στο καφενείο της Βουλής του τα έψαλαν για τα καλά και τον ανάγκασαν να αποχωρίσει. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος κ. Γιάννης Διαμαντίδης τον έδιωξε από το καφενείο με φωνές και όταν προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο εντευκτήριο της Βουλής, εκεί η συνάδελφός του κα Σούλα Μερεντίτη τον έδιωξε λέγοντας ειρωνικά "εδώ είναι χώρος προνομίων των βουλευτών". Απέπεμψαν με λίγα λόγια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος τους διότι προσπάθησε να σπάσει την ομερτά των βουλευτών περί των προνομίων τους. Περίπου την ίδια αντίδραση είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη παλαιοτέρα, περί περιορισμού των προνομίων των βουλευτών. Επίσης η κ. Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να καταργηθούν τα αυτοκίνητα των βουλευτών. Και οι δύο βουλευτές, τότε που είχαν κάνει αυτές τις δηλώσεις, είχαν κατηγορηθεί για "επικίνδυνο λαϊκισμό" από τους συναδέλφους τους στην Βουλή. Ο δε υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει την περικοπή δύο μισθών από τους βουλευτές, αλλά και από τους πρώην Πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, πρώην βουλευτές, πρώην περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες, πρώην δημάρχους. Ήταν μία πρότασης η οποία πυροδότησε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών. Φυσικά και όλες αυτές τις δηλώσεις, περί προνομίων, κανένας δεν τις έλαβε υπ' όψιν από το πολιτικό σύστημα.
Γεγονός όμως είναι ότι όλα αυτά τα προνόμια τα οποία έχουν αποκτήσει οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι προκλητικά για ένα λαό ο οποίος πεινά και δυστυχεί. Μόνοι τους νομοθετούν και λαμβάνουν όλα αυτά τα προνόμια, αλλά η προσφορά τους στην πατρίδα είναι αντιστρόφως ανάλογή των προνομίων τους. Ουδέποτε ρωτήθηκε ο Ελληνικός λαός όχι μόνο για τις αποδοχές τους αλλά και για τα λοιπά προνόμια τους. Μόνοι τους αποφασίζουν για την τσέπη τους και μόνοι τους νομοθετούν. Πριν από λίγες ημέρες ήλθαν και πάλι στο φως της δημοσιότητας μέσω των ΜΜΕ, αλλά αναρτήθηκαν και σε πολλές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, όλες οι αποδοχές τις οποίες λαμβάνουν ακόμη και όταν αδικαιολογήτως απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής. Όποιος συμπτωματικά παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο, μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, θα διαπιστώσει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας λαμβάνονται από δύο ή τρείς βουλευτές. Οι υπόλοιποι που απουσιάζουν από την Βουλή, βρίσκονται στα καφέ του Κολωνακίου ή της οδού Βαλαωρίτη κουτσομπολεύοντας. Άλλοι πάλι από αυτούς τρώνε και πίνουν στα ακριβά εστιατόρια των βορείων προαστίων, για να έχουν ήσυχο και το κεφαλάκι τους από απρόσμενες επισκέψεις.
Οι Βουλευτές μπορεί να εκλέγονται με την ψήφο του Ελληνικού λαού και υποκριτικά να λένε ότι υπηρετούν τον λαό όμως άλλη είναι η αλήθεια. Αυτοί υπηρετούν το κόμμα τους, τον αρχηγό ο οποίος τους τοποθέτησε στις λίστες των ψηφοδελτίων του κόμματος και τέλος τον εαυτούλη τους. Ψηφίζουν νόμους αντικοινωνικούς, αντιδημοκρατικούς ενώ δηλώνουν δημοκράτες, αντισυνταγματικούς σε βάρος του λαού, ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία σαν μολυβένια στρατιωτάκια. Υπερψηφίζουν ότι φέρει στην Βουλή η ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς αν διαφωνήσουν και η κυβέρνηση δεν μπορέσει να περάσει τα νομοσχέδια τα οποία θέλει, τότε θα υπάρξει πρόβλημα εκλογών και η δική τους πολιτική εξαφάνιση. Θα χάσουν τα προνόμια και τις αποδοχές του βουλευτή και επίσης την βουλευτική σύνταξη την οποία μπορούν λάβουν εάν εκλεγούν σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους. Κοιτούν με λίγα λόγια το προσωπικό τους συμφέρον και τον λαό ας τον κουρεύει κανονικά ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών.
Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας την οποία δείχνουν οι βουλευτές έναντι του λαού και της προσπάθειας την οποία καταβάλουν προκειμένου να μην χάσουν τα κεκτημένα. Γνωρίζουν πολύ καλά και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι με τα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά μέτρα τα οποία λαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση, υπακούοντας στις επιταγές των δανειστών μας και ουσιαστικών διοικητών μας της πατρίδας μας. Σε περίπτωση εκλογών, το κόμμα τους θα καταποντισθεί και μαζί με αυτό θα χαθούν και οι ίδιοι από την πολιτική αφού δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Φροντίζουν λοιπόν για τα συμφέροντα τους και όχι για τα συμφέροντα του λαού που τους έστειλε στην βουλή. Γι' αυτόν τον λόγο υπερψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που φέρνει στην Βουλή η πράσινη κυβέρνηση της συμφορά μας.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι προτού έλθουν τα νομοσχέδια προς ψήφιση βγαίνουν στο αντάρτικο και αρχίζουν να φλυαρούν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Όταν όμως έλθει η ώρα να ψηφίσουν τότε ξεχνούν όλα όσα έλεγαν προηγουμένως και σαν βρεγμένες γάτες τρέχουν να το υπερψηφίσουν, υπακούοντα στην κομματική γραμμή, κοροϊδεύοντας τον λαό ότι αυτό επιτάσσει το πατριωτικό τους καθήκον. Πάντως θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποδοχές και τα προνόμια των βουλευτών στο λαό ο οποίος καθημερινά βουλιάζει στην ανεργία την ανέχεια και την φτώχια. Τα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά οικονομικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η ανάλγητη κυβέρνηση Παπανδρέου δια του υπουργού των οικονομικών κ. Βενιζέλου δεν θα τους βγει σε καλό. Αυτοί οι οποίοι μας χρεοκόπησαν και εξακολουθούν με τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν, να οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση, είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας σώσουν. Αν είναι δυνατόν.
Ας ρωτήσουν επιτέλους τον Ελληνικό λαό εάν θέλει να τον σώσουν αυτοί οι τυχοδιώκτες της πολιτικής. Γιατί δεν επιτρέπουν στον λαό να αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει; Σωτηρία από αυτούς ή την καταστροφή του; Το πατριωτικό καθήκον του πρωθυπουργού, των υπουργών του και του κόμματος του οποίου ηγείται, εάν πραγματικά θέλουν να λέγονται δημοκράτες, είναι να επιτρέψουν στον λαό να μιλήσει. Εάν πιστεύουν ότι με αυτές τις πολιτικές τους, σώζουν την πατρίδα και τον λαό, οι Έλληνες θα το εκτιμήσουν και θα τους εκλέξουν και πάλι. Εκτός και εάν έχουν υπογράψει κάποια συμβόλαια ερήμην του Ελληνικού λαού και τα οποία πρέπει να τα διεκπεραιώσουν πριν ο λαός τους εκδιώξει κακήν κακώς από την εξουσία. Πάντως για πολλούς από αυτούς το πολιτικό τους τέλος πλησιάζει και το γνωρίζουν πολύ καλά. Μπορεί ο Ελληνικός λαός αυτόν τον καιρό να είναι ζαλισμένος από την φοροκαταιγίδα του κ. Βενιζέλου, αλλά ότι και να κάνουν δεν θα γλυτώσουν από την μήνη του. Και εάν κατορθώσουν και φύγουν στο εξωτερικό, θα παραμείνουν εδώ τα πολυτελή τους διαμερίσματα, οι βίλες, οι πισίνες, τα κότερα, τα οποία οι περισσότεροι απέκτησαν σε βάρος του Ελληνικού λαού. Ας θυμηθούν τι πήρε μαζί του ο Μουμπάρακ, τι πήρε μαζί του ο Καντάφι και παλαιότερα τι πήρε μαζί του ο Τσαουσέσκου. Ας προσέξουν λοιπόν και ας σταματήσουν να φροντίζουν μόνο τα συμφέροντα τους. Στον Ελληνικό λαό οι πολιτικοί εξουσιαστές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ας φροντίσουν να του τα λύσουν. Διαφορετικά να γνωρίζουν ότι η σκληρή τιμωρία πλησιάζει για όλους.
Για όσους ίσως τους διέφυγε, μεταφέρουμε τα προνόμια των βουλευτών όπως αυτά ανεγράφησαν στον ημερήσιο τύπο.
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... ...
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More