14.6.10

Μόνο εάν φύγουν όλοι θα σωθούμε.....

Μυρίζει ανασχηματισμός


Μυρίζει ανασχηματισμός και μάλιστα καλοκαιρινός και πολύ σύντομος. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με πρόσχημα τις ανακοινώσεις των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραιτηθούν ώστε να διεκδικήσουν θέσεις στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ετσι, θα υπάρχει η αφορμή να αλλάξει ο… Μανωλιός και να βάλει άλλα ρούχα αφού πλέον και μέσα στην κυβέρνηση βλέπουν ότι δεν “τραβάει” το όχημα ενώ από Σεπτέμβριο αναμένονται έντονες πιέσεις από την κοινωνία. Εκτός από την οικονομία, τομείς όπως η υγεία, η παιδεία αλλά και περιστατικά όπως ο χορός της Χρουσαλά στο Αβέρωφ δείχνουν ότι υπάρχουν διαλυτικές τάσεις και μόνο το γεγονός ότι είναι πρόσφατη η λαϊκή ετυμηγορία τους κρατά ενωμένους.
Εκτιμάται ότι θα πέσει “τσεκούρι” σε αρκετούς υφυπουργούς ενώ μάλλον αποχωρούν Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (που χρεώνεται το χάλι στην υγεία), Κ. Μπατζελή. Αγνωστό τι θα γίνει με τον Γ. Ραγκούση κι αν θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής καθώς και με τον Μ. Χρυσοχοϊδη και με το αν θα αναβαθμιστεί. “Κομμένη” θεωρείται η Λ. Κατσέλη αφού η σχέση της με κορυφαία στελέχη είναι κάκιστη ενώ μάλλον θα αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση και θα συστήσει υπουργείο ή υφυπουργείο Ναυτιλίας αφού η κατάσταση στις θάλασσες δεν είναι καθόλου καλή.
Σε σύσκεψη που έγινε στην κυβέρνηση αποφασίστηκαν ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν καθώς και ποιοι θα κατέλθουν στις περιφερειακές εκλογές. Οπότε είναι θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις έτσι ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν οι υπουργοί και από Σεπτέμβριο, όταν θα πρέπει να πάρουν κι άλλα μέτρα να υπάρχει “νέα πνοή” στην κυβέρνηση έτσι ώστε να προσπαθήσουν να “ξεγελάσουν” τον κόσμο.
Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν το χρίσμα του κινήματος ως υποψήφιοι αιρετοί Περιφερειάρχες Κρήτης.
Πρόκειται για τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη, τους πρώην βουλευτές, κ.κ. Γιάννη Σκουλά και Δημήτρη Σαρρή, και το νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από τη Νομαρχιακή και Περιφερειακή Επιτροπή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More