14.6.10

Ακόμη και η εκκλησία έχει τουρκολάγνους.....

Με... φέσι οι μητροπολίτες της Κρήτης

 
Τούρκοι πολίτες, «Φαναριώτες» ιεράρχες, μέχρι και... υποψήφιοι Οικουμενικοί Πατριάρχες γίνονται με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν οι Μητροπολίτες της Κρήτης! Η διαδικασία ξεκίνησε στο Φανάρι όπου μετέβησαν οι πρώτοι τέσσερις από τους εννιά ιεράρχες του νησιού προκειμένου να υπογράψουν σειρά εγγράφων ενώπιον Τούρκων αξιωματούχων, ώστε σύντομα να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Το «παρών» έδωσαν οι Μητροπολίτες της Κρήτης κ.κ. Νεκτάριος, Ανδρέας, Αμφιλόχιος, Ευγένιος, όπως και άλλοι 15 ιεράρχες άλλων αυτόνομων Εκκλησιών απ’ όλο τον κόσμο, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει στο παρελθόν το σχετικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Εναν χρόνο πριν, στη διάρκεια συνάντησης του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα που του έχει υποβληθεί και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων ιεραρχών.

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης ομόφωνα αποδέχτηκε την τουρκική προσφορά, αφού με την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας οι ιεράρχες αποκτούν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στον Οικουμενικό Θρόνο. Το γεγονός προκάλεσε στην Κρήτη έντονες συζητήσεις καθώς υπήρξαν φωνές αλλά και δημοσιεύματα που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα πραγματικά κίνητρα του Τ. Ερντογάν. Ωστόσο οι ιεράρχες της Κρήτης χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτήν ιστορικό γεγονός, τονίζοντας ότι «οι εποχές αλλάζουν, ο κόσμος παγκοσμιοποιείται και μέσα σ’ αυτό τον κόσμο η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα που την υποχρεώνουν να σέβεται το οικουμενικό Πατριαρχείο...». Μετά τις αντιδράσεις πάντως, οι υπόλοιποι 5 μητροπολίτες της Κρήτης ακόμη δεν έχουν καθορίσει πότε θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη...
Μ.ΚΟΚ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More