22.2.10

2η ΓΙΟΡΤΗ PATRIA




Με πρωτοφανή επιτυχία διεξήχθη χθες στον πολυχώρο  Χρώμα στην πλατεία Συντάγματος η 2η γιορτή του πατριωτικού περιοδικού PATRIA ,που ήταν αφιερωμένη  στον πολιτικό κρατούμενο και εκδότη του περιοδικού Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Από της 11 το πρωί άρχισε η προσέλευση του κόσμου με αποτέλεσμα εκατοντάδες πατριωτών να περάσουν από τους χώρους της γιορτής και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον Δημήτρη . Ισόγειο και δύο όροφοι δεν στάθηκαν ικανοί να  χωρέσουν όλο αυτό το πλήθος του κόσμου  που ήλθε να παρακολουθήσει τις προβολές και τις ομιλίες εκλεκτών συναγωνιστών μας .
Η έκπληξη των διοργανωτών της γιορτής ήταν ότι υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μπορούσες από οιονδήποτε χώρο να  παρακολουθείς  τις ομιλίες  τις προβολές και γενικά όλες τις εκδηλώσεις της γιορτής .Στον πρώτο όροφο όπου λειτούργησε έκθεση  βιβλίου αλλά και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΛΟΓΧΗ  πολλές φορές σημειώθηκε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που ήθελε να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις και να αγοράσει τα βιβλία του. Στο ίδιο χώρο λειτούργησε και έκθεση πατριωτικής γελοιογραφίας μα πολύ μεγάλη επιτυχία .
Στον δεύτερο όροφο διεξήχθησαν οι περισσότερες ομιλίες και ο χώρος απεδείχθη πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τους ομιλητές .  Την παράσταση έκλεψε η συζήτηση που διεύθυνε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος προς το τέλος της γιορτής με εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές  . Στην συζήτηση  αυτή που είχε θέμα τον Δημήτρη Παπαγεωργίου έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης ,ο καθηγητής Χρίστος Γούδης ,οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χατζάρας και Νίκος Χιδίρογλου ,ο δικηγόρος Πάτσης και ο Χρίστος Χαρίτος .
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τόσο μεγάλο ώστε η αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη και  πολλοί  παρακολούθησαν την συζήτηση μέσω τηλεοράσεως στον πρώτο όροφο αλλά και στο ισόγειο .
Στο τέλος της συζήτησης δόθηκαν βραβεία σε εκλεκτούς Έλληνες  οι οποίοι με τους αγώνες τους έχουν προσφέρει στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό . Η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν όταν βραβεύτηκε η μητέρα και η μνηστή  του Δημήτρη όπου όλοι όσοι ήσαν μέσα στην αίθουσα να τις χειροκροτούν    επί  αρκετά  λεπτά όρθιοι.
Τελικά η 2η γιορτή του PATRIA σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θα πρέπει να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια  στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τους συνεργάτες του διότι η διοργάνωση αυτής της μεγαλειώδους  εκδηλώσεως   ήταν ένας πραγματικός άθλος.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο χώρος ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο που ήλθε να τιμήσει τον εκδότη του περιοδικού και τους συνεργάτες του . Πιστεύουμε ότι η 3η γιορτή του PATRIA  θα διεξαχθεί σε πολύ μεγαλύτερο χώρο και με την συμμετοχή του Δημήτρη Παπαγεωργίου .
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια .
Νίκος Αγαπηνός .     


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More