8.5.11

Ο επαγγελματίας...


"Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ απέρριψε το σενάριο επιμήκυνσης του συνόλου του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως οι συσκέψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν είναι συχνές και άτυπες. "Στη συγκεκριμένη...
σύσκεψη κλήθηκα να μιλήσω για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συνάντηση ανακοινώθηκε μόνο γιατί δημοσιοποιήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αν το δημοσίευμα του γερμανικού τύπου δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και αστείο δεν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε. Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ".

Στη συνάντηση, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος σε μια περίοδο που οι αγορές δυσπιστούν, ενώ πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα στο μηχανισμό του EFSM βάσει του οποίου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες του δανεισμού για το 2012-2013.

"Η ελληνική κυβέρνηση πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όποιες αποφάσεις χρειαστεί για να συνεχιστεί η πορεία σωτηρίας της χώρας. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που αυτό θα περιέχει. Προχωράμε μπροστά. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχουμε απόλυτη αποφασιστικότητα", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More