8.5.11

Ο Νταβούτογλου ενώνει τους μουσουλμάνους της Θράκης!

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!

Μιλλέτ 28.4.2011.

Να μην μας ματιάσει κανείς!
Μπιλάλ Μπουντούρ.
… Τελευταία υπάρχει στην μειονότητα ένα θέμα. Οι αχρείαστες αντιπαλότητες υποχώρησαν και έδωσαν την θέση τους σε μια συνεχώς βελτιούμενη ατμόσφαιρα ενότητας και ομοψυχίας.

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δυστυχώς μπαίνουμε υπέρ του δέοντος σε αντιπαλότητες ως αποτέλεσμα διαφόρων μηχανορραφιών της Ελλάδας, ή των ανειλικρινών συμπεριφορών προς την μειονότητα. Μπορεί καμιά φορά να δημιουργούνται χάσματα ανάμεσα στους φορείς μας. Οι βουλευτές μας, οι μουφτήδες μας, οι πρόεδροι των συλλόγων μας, οι δάσκαλοί μας, οι δημοσιογράφοι μας και οι υπόλοιποι φορείς της μειονότητας, προσπαθώντας να κάνουν το σωστό παίρνουν το ύφος του «εγώ κάνω το πιο σωστό» και στην πραγματικότητα ξεχνούμε πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το πιο σωστό.
Μεγάλη είναι η χαρά μας που τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε και πάλι να επικρατεί μια συνεχώς βελτιούμενη ατμόσφαιρα ενότητας και ομοψυχίας. Αντί των περιττών προκλήσεων και αντιπαλοτήτων, παρατηρούμε να υπάρχουν κοινές προσπάθειες για καλύτερη επίλυση των μειονοτικών θεμάτων.
… Οι ανειλικρινείς συμπεριφορές του κράτους απέναντι στην μειονότητά μας έχουν ως αποτέλεσμα χάριν του ιερού και ύψιστου αγώνα να αγκαλιάζουμε ακόμη πιο σφιχτά με ενότητα και ομοψυχία τον αγώνα για την μειονότητά μας, να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να ανεχόμαστε ο ένας τις ιδέες του άλλου, ακόμα κι αν κάποιες δεν μας αρέσουν.
…………
Η μεγαλύτερη συμβολή στον στην δημιουργία αυτής της ενότητας και της ομοψυχίας, είναι εκείνη του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ένας σοφός άνθρωπος που μας επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό. Τα λεπτά και βαθιά μηνύματα που μας έδωσε κατά την επίσκεψή του, έγιναν αφορμή να αφυπνιστούμε ξανά και να βάλουμε σε μια τάξη τους εαυτούς μας.
… Η συνεχής αναφορά του Νταβούτογλου στην ενότητα και την ομοψυχία και η δήλωση του πως «Ακόμη κι αν δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλον είστε αναγκασμένοι να κινηθείτε με ομοψυχία και ενότητα σε κάθε θέμα,», έγινε αφορμή να βάλουν σε μια τάξη τους εαυτούς τους οι ηγέτες της κοινωνίας.
… Ως ένας άνθρωπος που αγαπάει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, επιτρέψτε μου να πω το εξής : Πλέον να μην χαλάσουμε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα που ξαναβρήκαμε. Σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουμε το δικαίωμα να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Αν είμαστε μια μειονότητα που ζούμε στην Ελλάδα, τότε δεν έχουμε καθόλου αυτό το δικαίωμα. Να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα αν συσπειρωθούμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More