21.10.10

Να μη πληρώσει κανεί μας!

Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω


Το κράτος απαιτεί αμέσως όσα χρήματα θεωρεί ότι του οφείλετε, αλλά «ξεχνάει» να σας δώσει όσα αυτό σας οφείλει. Κι αν τύχει να του χρωστάτε και να σας χρωστά, τότε απαιτεί πρώτα να πληρώσετε εσείς και για τα «άλλα» έχει ο Θεός. Όσο για τις επιστροφές ΦΠΑ; Μοιάζει με ανέκδοτο. Εδώ κοτζάμ Κινέζος πρωθυπουργός ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και συζήτησε τα 16 εκατομμύρια που τους οφείλουμε στο λιμάνι. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κατάσταση. Μοιάζει με στάση πληρωμών, αλλά μας λένε ότι δεν είναι...



Σίγουρα όταν μας έλεγαν για άλλου τύπου σχέσεις μεταξύ πολίτη και κράτους δεν εννοούσαν αυτό. Αν χρωστάς 1.000 ευρώ στο δημόσιο, στέλνουν στο σπίτι σου τις ειδικές δυνάμεις για να σε συλλάβουν. Αν σου χρωστάνε, θα πρέπει να γίνεις βουδιστής, να κερδίσεις από την υπομονή του Βούδα και έπειτα να τους ζητήσεις και συγνώμη που σκέφτηκες ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις πίσω τα δικά σου λεφτά.
Δεν φτάνει που δεν πληρώνουν αυτά που χρωστάνε, αλλά ετοιμάζονται να δώσουνε και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν την απασχόληση. Φταίμε τώρα εμείς να πούμε την κακία μας; Δώστε πρώτα αυτά που χρωστάτε σε χιλιάδες επιχειρήσεις και έπειτα τους δίνετε και άλλα χρήματα. Αφήστε κατά μέρος τις γενναιοδωρίες με λεφτά που αποδεδειγμένα δεν τα έχετε. Στις δημοτικές εκλογές ξέρουμε όλοι ότι θα κερδίσει η... «αυτοδιοίκηση». Οπότε, μην «ξοδεύεστε».
Παλιότερα, όταν έφτανε στο σπίτι σας η επιστροφή φόρου, πηγαίνατε μετά από μερικές μέρες στην τράπεζα και την εισπράττατε. Τώρα έρχεται το εκκαθαριστικό και μέσα γράφει: «Για το επιστρεφόμενο ποσό θα λάβετε ειδοποίηση από τη Δ.Ο.Υ. σας». Κι αυτό, για μία επιστροφή της τάξης των 1.000 ευρώ. Συνέβη σε φίλο, για να του πει κάποιος τρίτος την ώρα που εκείνος διαμαρτυρότανε στην παρέα: «Να είσαι και χαρούμενος. Σκέφτεσαι να σου επέστρεφαν 1.200 ευρώ; Μέχρι και εισαγγελική έρευνα για το πόθεν έσχες είναι ικανοί να παραγγείλουν, αρκεί να μην πληρώσουν».
Αντί να βγουν αντρίκια και να πουν την αλήθεια, κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Ναι, αλλάξανε την σχέση πολίτη και κράτους μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι χτες το κράτος έμοιαζε με νταβατζή που ζητούσε μερτικό σε κάθε δραστηριότητα. Σήμερα το κράτος έχει γίνει ένας κοινός λήσταρχος...

http://kostasxan.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More