19.6.10

Το θέμα είναι να μη τους αφήσουμε και φύγουν....

Το επίπεδο της ζωής μας 15-20 χρόνια πίσω

Οι επαγγελματίες πολιτικοί όπως τους ξέραμε στην Ελλάδα σύντομα τελειώνουν. Εκτός των εγκληματικών λαθών του παρελθόντος που τους βαρύνουν η «νέα εποχή» που ανέτειλε στην Ελλάδα με την κηδεμονία του ΔΝΤ, θα είναι αφορμή για να φανεί ξεκάθαρα «το τι ψάρια πιάνουν».
Οι αλλαγές είναι κατακλυσμιαίες και επιβάλλονται με δραματικό τρόπο την ύστατη ώρα. Η κοινωνία έχει δίκιο να αισθάνεται εκβιαζόμενη. Η μεταπολιτευτική δημοκρατία οδηγούσε την χώρα για 36 χρόνια μέχρι να της αναγγείλει ότι πτωχεύει…
Το δίλημμα με προοπτική να αποφευχθεί η πτώχευση τέθηκε ακαριαία στην αποσβολωμένη κοινωνία.
«Είτε θα πάτε το επίπεδο ζωής σας 15 ή 20 χρόνια πίσω είτε θα χαθείτε όλοι μαζί…»
Δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει την τεράστια απόσταση που χωρίζει την πολιτική τάξη από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι του είναι άγνωστη η εικόνα, των πολιτικών να ψηφίζουν από την μία υπέρ του μνημονίου και από την άλλη να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις με δακρύβρεκτες δηλώσεις να υποφέρουν για τα δεινά που επισωρεύει το μνημόνιο;
Παραδείγματα τέτοιας διπλής συμπεριφοράς είχαμε και πρόσφατα με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά… Όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το ΛΑΟΣ και από ανεξάρτητους βουλευτές.
Το κλίμα της τύρβης το είδαμε στη βουλή με την αξιωματική αντιπολίτευση, να απορρίπτει το μνημόνιο δεσμευόμενη ταυτόχρονα ότι θα το εφαρμόσει…
Οι πολιτικοί είναι ολοφάνερο ότι είναι αποκομμένοι από τα προβλήματα των πολιτών και της οικονομίας.
Η πυροσβεστική τους διάθεση την ύστατη ώρα για να αποσοβηθεί το μοιραίο και ο ξαφνικά μεγεθυνόμενος πατριωτισμός τους δεν αποτελούν σωσίβιο σωτηρίας.
Η φορομανία που εκδηλώνεται στα μόνιμα υποζύγια (ειλικρινείς επιχειρηματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους) αποτελεί μια καλή λύση για να καλυφθεί προσωρινά το αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή βέβαια τίποτα δεν μεταβάλλεται στο βαθιά διεφθαρμένο κράτος, που για χρόνια είχε πρωταρχικό νόμο την συναλλαγή.
Για σειρά ετών στελέχη του κρατικού και ιδιωτικού τομέα ανδρώνονταν, με πρότυπα την αδιαφάνεια και το κομματικό σύρσιμο. Στην δύσκολη ώρα, όμως όλοι εξαφανίστηκαν, ενώ πολλοί εξ΄αυτών δεν δίσταζαν στις επαφές τους να λένε δήθεν με νόημα ότι η χώρα είναι κοντά στην χρεωκοπία και να μεταφέρουμε τις καταθέσεις μας στο εξωτερικό…
Και οι προαναφερόμενοι με την ευρεία έννοια συμπεριλαμβάνονται στο προς συνταξιοδότηση πολιτικό προσωπικό, που εν χορώ ταπείνωσε την χώρα.
ΥΓ: Και επειδή η φύση απεχθάνεται τα κενά, είναι βέβαιο ότι από την κρίση θα εξέλθει το νέο δυναμικό της χώρας, η εντιμότητα του οποίου δεν θα αμφισβητείται.
Πηγή: Ισοτιμία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More