3.5.10

Έρχεται η ώρα που θα πληρώσουν και οι νταβατζήδες!!!

 


Προεκλογικά έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν". Απλά δεν είπε ότι θα έβαζε το χέρι του στην τσέπη του απλού Έλληνα πολίτη.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώταγαν τους υποψήφιους βουλευτές αν θα προχωρούσαν σε αύξηση του ΦΠΑ εκείνοι είτε έλεγαν"όχι" είτε έκαναν την πάπια. Μετεκλογικά ανέβασαν το ΦΠΑ δύο μονάδες και τώρα το ΔΝΤ τους ζητάει (και σιγά μην πουν όχι) να το ανεβάσουν δύο ακόμα.
Κόβουν εντελώς 13ο και 14 μισθό λίγο καιρό μετά τις εξαγγελίες για μείωση τους κατά 50%.
Δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για απολύσεις μειώνοντας τις αποζημιώσεις στο 50%, δίνοντας ευκολία πληρωμών (με δόσεις!) και αυξάνοντας το όριο απολύσεων ανα μήνα από 2% σε 4%.
Και πόσα ακόμα...

Αυτοί οι άνθρωποι που κάθονται αναπαυτικά στα έδρανα τους αποφασίζουν εκ του ασφαλούς. Μια χαρά βολεμένοι είναι αυτοί. Επαγγελματίες πολιτικοί γαρ. Του ζούμε, τους ταΐζουμε και τώρα καθόμαστε να μας πηδήξουν κιόλας. Και το χειρότερο; Τώρα μας ζητάνε να μας βάζουν να μας πηδήξουν και οι ξένοι του ΔΝΤ. Με απλά λόγια, τι είμαστε; Είμαστε η πουτάνα τους. Τι μένει; Να μας κόψουν και τα αρχ... για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι ολοι αυτοί οι τύποι θεωρούνται σπουδαγμένοι και μορφωμένοι. Έφαγαν τα νιάτα τους σε πανεπιστήμια για να μάθουν τι; Πως να κάνουν περικοπές.
Η απλή λογική λέει ότι άμα κόβεις από παντού, ο κόσμος μένει χωρίς δουλειά, οι επιχειρήσεις ψυχοραγούν τότε το χρήμα σταματάει να κινείται. Και όταν συμβεί αυτό τότε έρχεται η πείνα που χτυπάει ακόμα και τα ταμεία της χώρας. Τι κάνεις έτσι; Δίνεις κίνητρο στον πολίτη να γίνει φοροφυγάς. Πόσα παραπάνω να χάσει αν τον πιάσεις;

Όλοι αυτοί οι φωτεινοί παντογνώστες των περικοπών αν γνώριζαν λίγο από το πως να λειτουργούν μία επιχείρηση (γιατί επιχείρηση είναι πλέον η διακυβέρνηση μίας χώρας) θα κοίταζαν πως να έκαναν το χρήμα να αρχίσει να γυρίζει και το κυριότερο πως να έρθει από το εξωτερικό στην Ελλάδα.
Δεν σκέφτηκε κανένας του πως με τις αυξήσεις τιμών θα πέσει κι άλλο η βαριά βιομηχανία της χώρας που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό;

Ήδη Τουρκοι και Αλβανοί που δεν έχουν τον φυσικό μας πλούτο μας παίρνουν και τα σώβρακα.

Πόσο πιο χαμηλά θα μας πάνε όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, τα λαμόγια, οι άσχετοι, οι άχρηστοι, οι μιζαδώροι;

Η πλάκα είναι πως αν ρίξουμε μία ματιά στις σχολικές τους φωτογραφίες θα δούμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς (αν όχι όλοι) ήταν τα λεγόμενα "φυτά" των τάξεων τους. Τα παιδάκια που ξεπατίκωναν ότι έλεγε το βιβλίο χωρίς να ζουν, χωρίς να αναλύουν, χωρίς να έχουν ούτε καν τις -αφελέις- ανησυχίες των ωραιότερων χρόνων τους. Είναι αυτοί που μεγάλωσαν με κρυμμένα κόμπλεξ γιατί δεν τους καθόταν η διπλανή τους γιατί προτιμούσε το ρεμάλι του σχολείου. Είναι αυτοί που στο διάλειμμα καθόντουσαν σε μία γωνία μόνοι την ώρα που οι άλλοι έπαιζαν μπάλα. Είναι αυτοί που έτρωγαν σφαλιάρες για να διασκεδάζουν οι άλλοι.
Δυστυχώς οι τυπάδες εκείνων των χρόνων έπεσαν στην βιοπάλη και η εξουσία πήγε στα χέρια των "φυτών". Βγάζουν τώρα στα σπασμένα της πρώτη νιότης τους.
Και με το έτσι θέλω μας βάζουν να στήσουμε... ξέρετε τι.
Αλλά καλά μας κάνουν, γιατί τα θέλει ο... ξέρετε ποιός.
Αφού πάμε και τους ψηφίζουμε κάθε φορά.
Αφού δεν έχουμε τα κότσια να τα γαμ... εμείς όλα βάζοντας μέσα στην Βουλή Βεργήδες και Κατέληδες για να ξεφτιλίσουμε το πολιτικό σύστημα που έχουν δημιουργήσει
Γι αυτό και θα είμαστε η πουτάνα τους.
Γιατί θα συνεχίσουν να μας πηδάνε και θα να μας πασάρουν και στους ξένους να μας πηδάνε και αυτοί.
http://www.ipanicmag.com/2010/05/blog-post_02.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More