23.10.10

Αρλουμπολογίες!


Δεν δικαιούται δια να ομιλεί.





Ο κ. Γιάννης Καψής, παλαίμαχος δημοσιογράφος, υπήρξε μέλος αλλά και υψηλότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη επανειλημμένα  βουλευτής από το 1993 έως το 2004.Υπήρξε υφυπουργός και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και επίσης υπήρξε ένας από τους δύο δημοσιογράφους που βρέθηκαν πρώτοι δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο άλλος ήταν ο Δημήτρης Μαρούδας. Εκ της ιδιότητας του αυτής, γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος. Γνωρίζει επομένως πάρα πολύ καλά  τις ικανότητες, και το πολιτικό μέγεθος  των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Άρα γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε, όταν δήλωνε ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου κ. Πάγκαλος,  λέγει αρλουμπολογίες. Το απύθμενο  θράσος, που συνήθως χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό  για το οποίο δεν δίστασε να δηλώσει, ότι η τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας οφείλεται στο γεγονός ότι: <<μαζί φάγαμε τα λεφτά >>, εννοώντας τον λαό. Στην ερώτηση του λαού πως φάγαμε τα λεφτά; Ο κ. Πάγκαλος απάντησε: <<σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος>>. Και υπάρχουν ακόμη σήμερα, ψηφοφόροι, οι οποίοι ακούνε αυτές τις δηλώσεις ( αρλούμπες κατά τον κ. Γ. Καψή) και τον εκλέγουν ακόμη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο κ. Πάγκαλος δεν δικαιούται δια να ομιλεί (όπως θα έλεγε και ο συχωρεμένος Μένιος Κουτσόγιωργας), διότι στην πολιτική έχει παρελθόν (Οτσαλάν, Ίμια), παρόν, (είναι αυτός που θέλει να απολύσει κόσμο και κοσμάκη από το Δημόσιο. Με νομοθετικά διατάγματα θα καταργηθούν διευθύνσεις στο δημόσιο, οι οποίες   δεν θα χρειάζονται πλέον προσωπικό, και αυτοί που περισσεύουν θα  απολυθούν και με τον νόμο. Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις αυτές δεν θα έχουν κομματικό χαρακτήρα). Δεν γνωρίζουμε όμως εάν θα έχει και μέλλον στην πολιτική, μετά την καπελαδούρα Ραγκούση που του φόρεσε ο Πρωθυπουργός του κ. Παπανδρέου. Και όσο και εάν θέλουν να ωραιοποιήσουν ή να εξομαλύνουν μία κατάσταση το καπέλο Ραγκούση,  του το φόρεσαν. Τον έβαλαν στην κυβέρνηση για να μην «γαβγίζει» κατά του Γ. Παπανδρέου ( “Ο Γ. Παπανδρέου… δεν έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός” παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), κι αυτός βάλθηκε να «γαβγίσει» κατά του ελληνικού λαού.
Θα πρέπει όμως ο κ. αντιπρόεδρος να απαντήσει και στα ερωτήματα: Τα λεφτά του χρηματιστηρίου τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά του Κτηματολογίου (ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που πέρασε στα ψιλά) τα έφαγε ο λαός; Τις μίζες της SIEMENS τις έφαγε ο λαός; Τις χορηγίες των εθνικών διαπλεκόμενων  προμηθευτών τις έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα εξοπλιστικά προγράμματα, και τις αντίστοιχες μίζες τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα Ολυμπιακά έργα, και τις υπερτιμολογήσεις τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από την πώληση Γερμανός-CO SMOTE, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε, τα έφαγε ο λαός; Ας απαντήσει ο κ. Αντιπρόεδρος. Εάν πράγματι, τα λεφτά τα είχε φάει ο λαός, τότε θα είχε δύο φορές το βάρος του κ. Πάγκαλου.
Θέλουμε όμως να του υπενθυμίσουμε, τους διορισμούς, μέσων των κλαδικών του κόμματος του. Εκατοντάδες χιλιάδες πρασινοφρουροί διορίσθηκαν, μόλις το σοσιαλιστικό  ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία. Στρατιές κομματικών υπαλλήλων διορίστηκαν στο Δημόσιο. Και ο κομματικός αυτός στρατός, να διατήρησε για είκοσι ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία,  και το φαγοπότι να πήγαινε σύννεφο. Τα  ρουσφέτια, και όχι μόνο,  όλων εκείνων των διορισμών,  δημιούργησαν τα δις ελλείμματα. Ελλείμματα τα οποία πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, με μειώσεις στα εισοδήματα του, σε έμμεσους και άμεσους φόρους.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ είχε επί Ωνάση είχε 2.500 υπαλλήλους, και η εταιρεία λειτουργούσε άψογα. Οι φαύλες κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ διόρισαν 20.000 παράσιτα. Όλοι προερχόμενοι εκ των πράσινων κλαδικών, οι γνωστοί σε όλους μας πρασινοφρουροί, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καταγωγή από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας. Αντί λοιπόν η ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ να ανανεώνει τον στόλο της, και να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, είχε επί δεκαετίες μεγάλο παθητικό. Αποτέλεσμα  ήταν, να μη μπορεί η εταιρεία να συντηρήσει όλο αυτό το κηφηναριό, που είχε διορίσει το κόμμα του κ. Πάγκαλου, και ο Ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του να πληρώνει τα τεράστια ελλείμματα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Αντίθετα άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες (Lufthansa), στις οποίες προσλαμβάνεται προσωπικό, αξιοκρατικά και μάλιστα, το πλέον απαραίτητο για να λειτουργήσει η εταιρία, πραγματοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις, επεκτάσεις, και έχει πάντα ενεργητικό. Θα  μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην περίπτωση του ΟΣΕ, αλλά δεν θα  να επεκταθούμε λόγω χώρου.
Με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμένων παράσιτων στο Δημόσιο από τους πολιτικούς, με δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν καθημερινά, με την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, λόγω των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης, ουσιαστικά παραμένουν άνεργοι νέοι με προσόντα, οι οποίοι μαραζώνουν καθημερινά, και   αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Οι νέοι αυτοί διαπρέπουν στις χώρες στις οποίες τους φιλοξενούν, και εργάζονται, και οι οποίοι πολλές φορές, δεν επιστρέφουν στην πατρίδα ούτε ως τουρίστες. Με αυτή την τακτική η Ελλάς χάνει τα περισσότερο υγιή και δυναμικά κύτταρα της, και το κενό που δημιουργείται αναπληρώνεται από αλβανούς, Πακιστανούς, ιρακινούς, νιγηριανούς, σομαλούς, και όλους αυτούς τους ελληνοποιημένους από το ΠΑΣΟΚ λαθρο εποίκους.
Στην Ελλάδα όσο θα ζουν και θα βασιλεύουν τα λαμόγια , οι λαδιάριδες,και οι μιζαδόροι της πολιτικής, αλλά και οι Πατριάρχες της διαπλοκής,(όπως έλεγε και ο Καραμανλής ο νεότερος),και γενικά τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Θα συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε λεφτά, από τα διεθνή τοκογλυφικά γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και των τραπεζών τους. Έτσι θα μπορούμε να πληρώνουμε  τεμπέληδες, φαύλους και πάμπλουτους πολιτικούς, και το παρατρεχάμενο κηφηναριό τους.
Στην καταστροφή μας οδήγησαν ο κοινοβουλευτισμός και οι πολιτικοί. Αυτοί με την κακοδιοίκηση, τους διορισμούς ημετέρων, γιγάντωσαν το δημόσιο, το έκαναν μη παραγωγικό. Δημιούργησαν ένα Δημόσιο άχρηστο, ανίκανο,  το οποίο να μη μπορεί να  εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού, και της κοινωνίας. Έφτασε επιτέλους η ώρα να ανοίξει το μοναδικό πράγματι κλειστό επάγγελμα, αυτό των πολιτικών. Μέχρι να γίνει αυτό, και να γκρεμισθούν όλα τα πολιτικά τζάκια, που καταδυναστεύουν τον λαό,  
δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε κ. Αντιπρόεδρε!
Νίκος Παπαγεωργίου.      


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More