22.5.12

Η Ιστορία της Κατοχής.

Η Ιστορία της Κατοχής.
Ένα μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία εξάτομο έργο το οποίο έρχεται να ρίξει φως στα εν πολλοίς άγνωστα γεγονότα του Β’ Π. Π. και της κατοχής, αλλά και στα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την έναρξη του μεγάλου αυτού Ευρωπαϊκού Πολέμου, η γνώση των οποίων θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το τι ακολούθησε.
Η κλασσική αντίληψη πολλών ιστορικών  είναι ότι η εκστρατεία των Γερμανών στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια γενικότερα στέρησε τον αναγκαίο χρόνο των πέντε εβδομάδων, όπως ο ίδιος ο Χίτλερ είχε παραδεχθεί, ώστε να είχε επιτεθεί νωρίτερα στην Σοβιετική Ένωση. Η πεποίθηση του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ότι μπορούσε να ασκεί πολιτική και οικονομική επιρροή στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και έτσι δεν χρειαζόταν να έχει και στρατιωτική παρουσία. Οι σύμμαχοί του όμως με προεξάρχουσα την Ιταλία που έβλεπε την Ελλάδα ως ζωτικό της χώρο είχαν βλέψεις και έτσι καθίστατο σαφές ότι η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» δεν θα είχε μόνο κοινωνικοπολιτική έννοια. Αφορούσε και την εδαφική ανασύνταξη της Ευρώπης με προσθαφαιρέσεις εδαφών.
Και αν ακόμη δεν γινόταν η εισβολή και η κατοχή η Ελλάδα σε ένα μεταγενέστερο στάδιο θα είχε εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε αυτές τις προσθαφαιρέσεις. Το αν θα ήταν λιγότερο ή περισσότερο απεχθείς αυτό θα κρίνονταν με πολιτικά κριτήρια. Οι 6 πρώτοι τόμοι της σειράς «Ιστορία της Κατοχής» από τις εκδόσεις «Μέτρον» σε σύνολο 768 σελίδων, συνοδεύονται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό στοιχίζουν 72 ευρώ και δίνονται σε προσφορά στην τιμή των 45 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά) και μπορείτε να του παραγγείλετε απο εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More