22.5.12

Κρίμα Πειραιώτες...

Μαρίας Ρεπούση... η συνέχεια!


Μαρίας Ρεπούση... η συνέχεια λοιπόν!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διαφόρων site από την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ημέρα κατά την οποία μετά την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με «ενός λεπτού σιγή», φαίνεται η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση να μην βρισκόταν στην αίθουσα του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της απότισης φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας! Μάλιστα σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που υπάρχει σε όλο το διαδίκτυο φαίνεται ότι αποχώρησε (δεν ξέρουμε την ώρα!) και επανήλθε (επίσης δεν ξέρουμε την ώρα!) αφού τελείωσε η απότιση φόρου τιμής προς τους νεκρούς της Γενοκτονίας.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Δημήτης Κοτταρίδης με την παρακάτω ανάρτηση του στο "Twitter" του.

Για να δικαιολογήσει "προφανώς τα αδικαιολόγητα" αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση η ΔΗΜ.ΑΡ. μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την μη παρουσία της κυρίας Μαρίας Ρεπούση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο κείμενο λέει ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) και συμπληρώνει πως «Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

Η κ. Ρεπούση φανερά ενοχλημένη από τη διάσταση που πήρε το θέμα και το σάλο που προκλήθηκε στο Facebook, η ίδια έγραψε στο προφίλ της το εξής: "Θα παρακαλούσα πολύ όσοι και όσες θέλετε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, να το κάνετε από τη δική σας σελίδα. Να πάψετε να με ενοχλείτε".

Μέχρι πριν από λίγο η παραπάνω ανάρτηση αριθμούσε πάνω από 380 σχόλια

Το e-Pontos σας παρουσιάζει επίσης το βίντεο από τη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2012 όπου τηρείται ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της Γενοκτονίας και φυσικά όντως απουσιάζει η κ. Ρεπούση!


Με τη γνωστή ρήση του Διονύσιου Σολωμού «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό» η κυρία Ρεπούση διευκρινίζει ότι διαδικτυακός τόπος δεν είναι κατάλληλος για ιστορικές συζητήσεις και παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα.

Συγκεκριμένα έγραψε: "Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα. Σε όσους δε αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου θα επαναλάβω τη γνωστή ρήση του Σολωμού «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό»."

Ελάχιστη σημασία έχει να μάθουμε ποιοί ήταν οι πρακτικοί λόγοι που ανάγκασαν την κ. Ρεπούση αλλά και κάποιους άλλους βουλευτές να μην βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Τη θέση μας για την κ. Ρεπούση ως e-Pontos την έχουμε εκφράσει με τις παρακάτω αναρτήσεις!

- Ο "συνωστισμός" στη σελίδα της κ. Ρεπούση... και το e-Pontos!

- Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου πιστεύει πως "ο Ελληνισμός ΔΕΝ υπήρξε θύμα κατά την Ιστορία μας"!!!

- Που κι νουνίζ όντες κάθεται, θαμάσκεται όντες σκούται.

- Η κ. Ρεπούση, οι Γενοκτονίες και... τα τούρκικα σίριαλ.


Όταν ένα πρόσωπο διχάζει κ. Κουβέλη δεν έχει καμία θέση μέσα σε μία ομάδα και ένα σύνολο!

Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να αποσύρετε την βουλευτή με τους "1629 ψήφους" πριν ο κόσμος στραφεί και εναντίον σας!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More