14.1.10

Οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ & ΙΣΡΑΗΛ



Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) και του Ισραήλ (Mossad) βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna. "Τις τελευταίες μέρες λάβαμε ξεκάθαρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι υπηρεσίες πληροφοριών του σιωνιστικού καθεστώτος, με τη βοήθεια της CIA, σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στην Τεχεράνη", δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί μιλώντας για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον του καθηγητή του πανεπιστημίου της Τεχεράνης, Μασούντ Αλί Μοχαμαντί.
"Μπορεί να σκέφτηκαν ότι μπορεί να επωφεληθούν από ορισμένες εσωτερικές διαφωνίες (μεταξύ της εξουσίας και της αντιπολίτευσης) και να διαπράξουν τέτοιες πράξεις προκειμένου να τρομάξουν το εκπαιδευτικό σώμα και να καταφέρουν πλήγμα στο ερευνητικό πυρηνικό πρόγραμμα", πρόσθεσε.

"Σε μερικές ώρες, μία αναξιόπιστη φιλομοναρχική οργάνωση, που δρα υπό την προστασία της CIA, ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Προφανώς η CIA και το σιωνιστικό καθεστώς θεώρησαν ότι μπορούν να θολώσουν τα νερά με αυτή την ενέργεια", είπε επίσης ο Λαριτζανί.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου επέκρινε επίσης δριμύτατα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι από "το σύνθημα περί αλλαγής δεν απομένει παρά η παλιά εικόνα του πολεμοχαρούς και του τρομοκράτη".
"Πώς μπορείτε να υποθάλπετε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ, ενώ εδώ και χρόνια ισχυρίζεστε ότι μάχεστε κατά της τρομοκρατίας και επιβάλλετε μία σειρά πολέμων στην περιοχή με το πρόσχημα αυτό;", αναρωτήθηκε ο Λαριτζανί.
Χθες Τρίτη, λίγες ώρες μετά την επίθεση, η φιλομοναρχική οργάνωση Τακαβαράν Τοντάρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, για να διαψεύσει αμέσως μετά οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ήταν μία συνωμοσία της ισλαμικής εξουσίας.
Ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, 50 ετών, καθηγητής πυρηνικής φυσικής στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σκοτώθηκε μπροστά στο σπίτι του χθες το πρωί από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.
Οι ιρανικές αρχές, δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, έσπευσαν να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την επίθεση, κατηγορία που οι ΗΠΑ απέρριψαν ως "γελοίες".
Ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί ήταν ειδικός στη μοριακή φυσική. Είχε εργαστεί στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης ("Πασνταράν"), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ (1980-88) και σύμφωνα ανακοίνωση της πολιτοφυλακής των Μπασιτζί, οι οποίοι τον παρουσιάζουν ως έναν "καθηγήτη Μπασιτζί", εξακολουθούσε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο Ιμάμ Χοσεΐν των Πασνταράν, στην Τεχεράνη.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ιστοσελίδες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση διαβεβαιώνουν ότι ο Αλί Μοχαμαντί υπήρξε υποστηρικτής του Μιρχοσεΐν Μουσαβί στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More