4.2.11

Μήπως προμηθεύει και εμας η τουρκία;

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.


Νέτγκαζέτε 3-2-2011





Ένας Τούρκος που ντύνει τους στρατούς του κόσμου
Η ευρισκόμενη στην Άγκυρα κλωστοϋφαντουργία και βιομηχανία δέρματος A.Ş (YDS) προμηθεύει εκτός από τις Τ.Ε.Δ.,24 στρατούς σε όλο τον κόσμο, από την Χιλή ως το Καζακιστάν, και από την Αγγλία έως το Ισραήλ, την UNICEF και την Ερυθρά Ημισέληνο, με στολές, άρβυλα, γιλέκα και τσάντες.
Η YDS έχει δύο γραμμές παραγωγής, μία για προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας και μία για μπότες και θεωρείται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο.
Η YDS εκτός από τον στρατιωτικό τομέα, παράγει και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και βιομηχανίες, ενώ το 35% της συνολικής παραγωγής της εξάγεται
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της YDS Βεντάτ Γιακούπογλου ανακοίνωσε πως οι δύο εγκαταστάσεις καλύπτουν 65.000 τ.μ., και πως απασχολεί 1400 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και 27 μηχανικούς.
Ο Γιακούπογλου περιγράφοντας πως ανταγωνίζεται και στα ¨φτηνά¨ προϊόντα την Κίνα και την Ινδία, αλλά και τις ευρωπαϊκές εταιρίες στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, αναφέρει τα εξής : Η ισχύς μας να ανταγωνιστούμε και στα δύο επίπεδα είναι πολύ υψηλή. Στην Ευρώπη εξάγουμε σχεδόν σε όλες τις χώρες, πλην Ελλάδας. Οι εξαγωγές μας είναι πολύ περιορισμένες στην Γερμανία. Διότι εκείνοι προσεγγίζουν το θέμα εθνικιστικά. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να πουλήσεις στον στρατό των ΗΠΑ. Δεν χρησιμοποιούνε τίποτε που δεν είναι ¨Made in ABD¨. Στην Μέση Ανατολή είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Τον Ισραηλινό στρατό τον ντύνουμε σχεδόν από την κορυφή ως τα νύχια. Οι ειδικές δυνάμεις στην Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούνε δικά μας προϊόντα. Σημαντικές αγορές αποτελούνε και οι χώρες με υψηλό εισόδημα της Αφρικής.
Εμείς παρέχουμε μπότες στην ιταλική αστυνομία και πυροσβεστική, την ώρα μάλιστα που η Ιταλία είναι παγκόσμια ισχύς στον τομέα της υποδηματοποιίας. Βγάλαμε μπότες που δεν καίγονται ούτε τα φερμουάρ τους. Αυτέ τις μπότες στέλνουμε στην ιταλική πυροσβεστική. Προμηθεύουμε επίσης και την τουρκική αστυνομία και πολλές αστυνομίες στον κόσμο. Στην Ρωσία δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειές. Η Ρωσία στην η πλειοψηφία χρησιμοποιεί προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Άλλωστε λαμβανομένων υπόψην των συνθηκών είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις δουλειές εκεί. Και εμείς δεν θέλουμε και πολύ να μπούμε σε εκείνην την αγορά. Εν ολίγοις πλην των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Ρωσίας εξάγουμε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα μας σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούνται στον στρατό, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στις βιομηχανίες.
¨Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -40¨
………………..
¨Χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε δεν κρυώνουν μέχρι την θερμοκρασία των -40, είναι αδιάβροχα και δεν ιδρώνουν. Οι στρατιώτες μας επιχειρούνε σε πολύ κρύες συνθήκες. Χάρη στα προϊόντα μας οι στρατιώτες δεν κρυώνουν μέχρι σε θερμοκρασίες -40.
Αυτή τη στιγμή που γίνονται οι χειμερινοί πανεπιστημιακοί αγώνες στο Ερζερούμ, παρείχαμε 6.500 μπότες στους υπηρετούντες εκεί. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ άνετα και πως δεν κρυώνουν καθόλου τα πόδια τους. Όταν βλέπω που έχουμε φτάσει αυτές τις μέρες το μόνο που λυπάμαι είναι το εξής. Μακάρι να υπήρχαμε εμείς όταν δώσαμε 90.000 νεκρούς στο Σαρίκαμις. Αν υπήρχαν αυτά τα προϊόντα δεν θα είχαμε όχι 90.000, αλλά ούτε 1 νεκρό.¨


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More