10.1.10

Που ανήκει πλέον η ΕΛΛΑΣ.....



Κάποιες άλλες εποχές, έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης οι Έλληνες φώναζαν «καλύτερα σαρίκι τουρκικό, παρά τιάρα παπική». Τότε η φράση αυτή είχε άλλο σκεπτικό, διαφορετική στόχευση, ωστόσο υπονοούσε ότι είναι καλύτερο να εμπιστευτείς τους Τούρκους παρά τους δυτικούς.
Εν έτη 2010 οι σύγχρονοι Σταυροφόροι εκ Βρυξελλών ήλθαν....... στην Αθήνα, μας σταύρωσαν, μας έδωσαν χολή και φεύγουν σαν κύριοι. Και στην πλατεία Συντάγματος οι υπουργοί της κυβέρνησης βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν τους υπαλλήλους που ξεσκονίζουν τα οικονομικά μας.
Αυτό που μένει από την αρμένικη βίζιτα των κοινοτικών αξιωματούχων είναι η πλήρης παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ο πρώτος «τσάρος» που δεν έχει θρόνο. Άλλωστε, ότι κι αν αυτός λέει ελάχιστη σημασία έχει.
Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι... η Ελλάδα πρέπει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις αλλαγές στο ασφαλιστικό με εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών και έως 17 χρόνια επιπλέον εργασία για τις εργαζόμενες.
Αποφάσισαν επίσης να περικόψουν από παντού τις δαπάνες του δημοσίου, όχι μόνο τις άσκοπες αλλά κι εκείνες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Ζήτησαν με έντονη πίεση και ιδιαίτερο στόμφο από την κυβέρνηση να «ποσοτικοποιήσει» τα μέτρα που λέει ότι θα λάβει. Δηλαδή να πει για κάθε μέτρο πόσα θα κερδίσει, πώς και πότε κι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει σε βάθος τριετίας.
Στη θαστερική συνταγή τους έβαλαν και την επιτακτική ανάγκη για περικοπές στα λεφτά για την υγεία και για την άμυνα, και μάλλον έχουν δίκιο εδώ που τα λέμε διότι εκεί γίνεται το μεγάλο φαγοπότι.
Τέλος, από τον «στριμωγμένο» από παντού, Α. Λοβέρδο ζήτησαν κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, πλαφόν στις κανονικές συντάξεις στα επίπεδα των 720 ευρώ αλλά και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ενοικίασης εργαζόμενων, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, εργασία χωρίς επιδόματα ή υπερωρίες.
Σήμερα οι κοινοτικοί αποχωρούν αλλά έρχονται άλλοι από την Εσπερία, αυτοί του ΔΝΤ που θα είναι εξίσου σκληροί με την Ελλάδα.
Το συμπέρασμα είναι πως έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα οι κυβερνώντες την τελευταία 20ετία, έτσι όπως την μίκρυναν θα βλέπουμε πολλούς υπαλλήλους, χαρτογιακάδες της Κομισιόν να αναλαμβάνουν ρόλο υπουργών.
«Τα’ μαθες τα νέα πατέρα. Η Ελλάδα ανήκει στους Ευρωπαίους» που θα’ λεγε και ο Γιώργος…
Οικονομικός
(στην φωτογραφία αξιωματούχοι της ΕΕ μπαίνουν στο υπ. Οικονομικών)
από antinews


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More