10.1.10

Οι ψεφτοπροόδευτικοί......


Ανοίγουν το ζήτημα της αποκαθήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων, οι ψευδοπροοδευτικοί στην Ελλάδα!

"Μετά την προσφυγή τεσσάρων γονέων στον Συνήγορο του Πολίτη για «αποκαθήλωση» των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, άνοιξε και στην Ελλάδα ο δημόσιος διάλογος γύρω από το ακανθώδες θέμα. Ταυτόχρονα, μαθήτρια προσέφυγε στην ίδια Αρχή για καταστρατήγηση του δικαιώματός της να απέχει από το μάθημα των Θρησκευτικών. Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ νομικών, θεολόγων, εκπαιδευτικών και γονέων, η θρησκευτική ελευθερία, αλλά και η ελληνορθόδοξη παράδοση, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά κι εκείνα της πλειοψηφίας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία." (Καθημερινή)

H διαφορά της Ελλάδας με την Ιταλία έγκειται στο γεγονός ότι αν η Ελλάδα βρεθει σε παρόμοια θέση με την Ιταλία, θα "συμμορφωθεί" πλήρως με την αποκαθήλωση, και την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών που θέλει να επιβάλει η μειοψηφούσα αλλά άρχουσα ψευδοπροοδευτική τάξη! Ούτως ή άλλως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, προθυμοποιήθηκε να αφαιρέσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, πριν καν μας το "επιβάλλει" κάποιος ξένος.

Επιπλέον, στην περίπτωση της Ιταλίας η προσφυγή έγινε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων, από αλλοδαπό. Η αυταρχική απόφαση ενός ξένου οργάνου με καμία δικαιοδοσία στο Ιταλικό Δίκαιο, είχε αποτέλεσμα ακόμη και Ιταλοί που αντιπαθούν την Εκκλησία να ταχθούν σθεναρά ενάντια στο μέτρο.

Στην Ελλάδα όμως οι ψευδοπροοδευτικοί τα σχεδιάζουν αλλιώς. Όπως και στην περίπτωση των ταυτοτήτων, η πρωτοβουλία θα ελθει από την ίδια την "Ελληνική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό το λόγο το αμέσως μετά την εκλογή του το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να αναβαθμίση τον ρόλο του Συνήγορου του Πολίτη, καλώντας τον εκπρόσωπο της Αρχής να δώσει δημόσιες συμβουλές στην νέα κυβέρνηση. Οι πολιτικές απόψεις των μελών της δήθεν ανεξάρτητης "αρχής" του Σ.Π. ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικα του προοδευτικού ΠΑΣΟΚ. Είναι άξιο απορίας πως αυτό το κράτος καταφέρνει να στελεχώνει τα όργανά του αποκλειστικά με ανθρώπους μιας και μόνο πολιτικοινωνικής αντιλήψεως, η οποία τυγχάνει να εκπροσωπεί μια ισχνή μειοψηφία.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Ιταλίας, το γεγονός ότι στην Ελλάδα, θα είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αυτή που θα επιχειρήσει να επιβάλλει το "πολυπόθητο" μέτρο, θα επισφαλήσει για αυτό την ψευδαίσθηση της δημοκρατικότητας και της νομιμοποίησης.

Τέλος, στην Ιταλία την προσφυγή υπέβαλε αλλοδαπός. Στην Ελλάδα όμως έχουμε αρκετούς τέτοιους "Έλληνες"! Αν τα σχέδια του ΠΑΣΚ ευοδώσουν, σύντομα θα έχουμε πολλούς περισσότερους!

ΕΨ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More