11.4.10

Να μας πουν είναι Αριστεροί ή Ακροδεξιοί οι τρομοκράτες που συνέλαβαν;



Είναι οι τρομοκράτες που κτύπησαν με RPG-7 την πρεσβεία των ΗΠΑ; Τα ονόματά τους (ανανέωση)

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι έξι  συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, της ΣΕΧΤΑ, την ΟΠΛΑ κλπ (κατά τα φαινόμενα όλες αυτές οι οργανώσεις ήταν απλά διαφορετικά ονόματα της ίδια ομάδας) είναι οι: Μαζιώτης Νίκος του Αγαμέμωναν ετών 39, Παναγιώτα Ρούπα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόπουλος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32, Βουρνάς Κώστας του Δημητρίου ετών 30.

Στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια κατασχέθηκε σκληρός δίσκος με προκηρύξεις του "Επαναστατικού αγώνα" και προσχέδιο για επόμενη επίθεση. Χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες ενέργειες.
 η Π.Ρούπα είναι έγκυος και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ένας από τους παραπάνω συλληφθέντες είναι ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον Λάμπρο Φούντα στην Δάφνη και πρόλαβε να διαφύγει! Το κινητό του Φούντα οδήγησε στις παραπάνω συλλήψεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες από κύκλους της Αστυνομίας αναφέρουν πιθανές συλλήψεις ατόμων που ενέχονται στο κτύπημα κατά τις αμερικανικής πρεσβείας πριν από τρία χρόνια με το RPG-7. Πριν λίγες ώρες η Ελληνική Αστυνομία, όπως έχει γράψει ήδη του defencenet.gr, γνωστοποίησε την σύλληψη έξι ατόμων μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα για δραστηριότητες στον πυρήνα της Ένοπλης Βίας στην Ελλάδα.
Η επιχείρηση εντοπισμού τους εξελίσσεται από την ημέρα του ενόπλου επεισοδίου στη Δάφνη, τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου, όπου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας . Στη συνέχεια και μετά από έρευνες ανακοινώθηκε πώς ο Φούντας ήταν ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Κατά τις αρχές, οι τέσσερις συλληφθέντες, με καταγωγή από το Βόλο και τη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε σπίτια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.

Πάντα κατά την Αντιτρομοκρατική σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν κείμενα που μοιάζουν με προκηρύξεις του "Επαναστατικού Αγώνα και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στις προσαγωγές υπόπτων. Μια άλλη γιάφκα  εντοπίστηκε στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώ με τη συνολική έρευνα ασχολούνται 10 εισαγγελείς.
Από κύκλους της Αντιτρομοκρατικής διοχετεύεται ότι στα σπίτια που ερευνήθηκαν βρέθηκαν εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανιχνεύτηκαν ίχνη πυρίτιδας.
Δύο από τα άτομα είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ η γυναίκα είναι η φίλη ενός εξ αυτών.
Ένας εκ των δύο, είχε συλληφθεί το 1998 όταν σε βόμβα που δεν εξεράγη βρέθηκε αποτύπωμά του. Στην κατοχή του  βρέθηκε τότε ποσότητα εκρηκτικών καθώς και αριθμός όπλων. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση 15 ετών, στο Eφετείο όμως, η ποινή μειώθηκε κατά πολύ, αφού ο εισαγγελέας είχε αποδεχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει βόμβα η οποία από κατασκευαστικό λάθος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει, αλλά και ότι ο κατηγορούμενος δεν έπραξε από δόλο.
Εντύπωση είχε προκαλέσει η άκαμπτη στάση του στο δικαστήριο, που του προσέδωσε τον χαρακτηρισμό του «σκληρού», γενικά όμως θεωρείται άτομο μειωμένης αντίληψης. Αποφυλακίστηκε τότε αμέσως μετά το εφετείο, αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του. Ο δεύτερος συλληφθείς, είναι η φίλη του.
Ο αντιεξουσιαστής είχε παλαιότερα συλληφθεί για ανυποταξία, αφού ήταν γνωστός αντιρρησίας συνείδησης, προφυλακίστηκε και μετά από απεργία πείνας αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί στόχο για τις αρχές ασφαλείας που τον παρακολουθούσαν συστηματικά και μάλιστα τον είχαν αναζητήσει δύο φορές στα Κύθηρα, όπου τον φιλοξενούσε φίλος του, όταν από λατομείο του νησιού εκλάπη ποσότητα εκρηκτικών.
Ανακρίνεται και η φίλη του, η οποία πρόσκειται επίσης στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι, τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους.
Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Λυκούργου 2. Η Αστυνομία ερεύνησε και ένα άλλο σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, επί της οδού Κύπρου και Ανθέων. To σπίτι επισκέπτονταν 3 άνδρες που δεν είχαν επαφή με τους γείτονες.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής άρχισε πριν από τρείς ημέρες μετά από πληροφορία για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική αναζητούσε δύο αυτοκίνητα (το ένα με κλεμμένες πινακίδες) και το δεύτερο χρώματος λευκού. Επίσης η Αστυνομία αναζητούσε δύο μοτοσυκλέτες. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More