1.5.11

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη αγριεύει.

Νεκρός ο μικρός γιος του Καντάφι;











Νεκρός ο μικρός γιος του Καντάφι;
Στην Λιβύη, ένας από τους επτά γιους του Καντάφι και τρία εγγόνια του λέγεται ότι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών αεροσκαφών, στα δυτικά περίχωρα της Τρίπολης, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι νατοϊκές βόμβες σώριασαν σε ερείπια τους ενισχυμένους με μπετόν αρμέ τοίχους του πολυτελούς οικοδομικού συμπλέγματος. Τα τρία απανωτά χτυπήματα λίγο μετά το σούρουπο, πλήγματα ακριβείας, επιβεβαιώνουν τους Λίβυους ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι και η οικογένειά του είναι πλέον στόχος.

Νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του καθεστώτος, έπεσε ο έκτος κατά σειρά απ' τους επτά γιους του Λίβυου ηγέτη, που σπούδαζε στη Γερμανία και γύρισε πρόσφατα στην Τρίπολη για να βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του. Ο 29χρονος Σαϊφ αλ Άραμπ ζούσε μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας, αν και ήταν γνωστός λάτρης των ακριβών σπορ αυτοκινήτων και των νυχτερινών εξόδων σε πολυτελή κλαμπ. Σκοτώθηκαν και τρία εγγόνια του Καντάφι, λέει η κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος ο συνταγματάρχης κι η γυναίκα του, παρόντες στην οικογενειακή συγκέντρωση στη βίλα, διέφυγαν τον κίνδυνο.

"Ήταν μια επιχείρηση με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη μας" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι "εφαρμόζει τον νόμο της ζούγκλας, παραβαίνοντας το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ηθικής".

Δυτικοί δημοσιογράφοι, που ξεναγήθηκαν από κυβερνητικά στελέχη στο οικοδομικό σύμπλεγμα δεν είδαν σορούς θυμάτων. Αντιθέτως είδαν, όπως είπαν, ανάμεσα στα συντρίμμια μια ανοικτή τηλεόραση και κατάλοιπα γεύματος. Και αναρωτήθηκαν πώς θα μπορούσε κάποιος να επιζήσει μιας τέτοιας καταστροφής.

Τα νέα σκόρπισαν ενθουσιασμό, από την μαρτυρική Μιζράτα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών απ' τις δυνάμεις του Καντάφι και μέτρησε χθες άλλους 17 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο ανήλικα αδέλφια, μέχρι το προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη.

"Μας χαροποιούν τα σημερινά νέα. Δεν μένουν ατιμώρητοι οι θάνατοι των δικών μας. Τη μεγαλύτερη χαρά θα την πάρουμε όταν σκοτωθεί ο ίδιος ο Καντάφι" είπε κάτοικος της Βεγγάζης.

Το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Μπαμπ αλ Αζιζίγια με στόχο κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του γιου του Καντάφι. "Όλοι οι στόχοι είναι στρατιωτικής φύσεως. Δεν στοχεύουμε μεμονωμένα άτομα. Λυπούμαστε, πάντως, για κάθε απώλεια ζωής, ιδιαίτερα των αθώων πολιτών, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης" δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More