21.11.09

PATRIA 20: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ


Το νέο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με κύριο θέμα την άλλη Ελλάδα, του πατριωτισμού και του αγώνα. Επίσης προσφέρει την ιστορική ταινία «Γράμμος» σε απάντηση στον Βούλγαρη και την αριστερή προπαγάνδα.

το editorial του περιοδικού
Την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, και έχει ήδη κλείσει η ύλη του περιοδικού, έχει έλθει στην επιφάνεια μία σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τα όσα συνέβησαν πριν ενάμιση περίπου μήνα στην Νίκαια, με αφορμή την υποτιθέμενη δολοφονία ενός Αφγανού από την αστυνομία. Τελικά αποδεικνύεται ότι ο θάνατος του, ήταν αποτέλεσμα της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ οι μώλωπες και τα σημάδια πάνω του, είχαν προκληθεί από τον αδελφό ενός 14χρονου που είχε αποπειραθεί να βιάσει. Φυσικά το όλο θέμα είναι υποβαθμισμένο, σε αντίθεση με τα “δακρύβρεχτα” ρεπορτάζ που έπαιζαν σε τηλεοράσεις όταν κάποιοι κυκλοφορούσαν ότι είχε δολοφονηθεί.

Αυτό που έχει μείνει στον κόσμο, είναι ότι πριν κάποιο καιρό «οι μπάτσοι σκότωσαν έναν μετανάστη», από το πολύ ξύλο. Αυτή η υπόθεση απέδειξε όμως κάτι. Ότι υπάρχει ένας μηχανισμός, ένας πολύ συγκεκριμένος μηχανισμός, ο οποίος κάνει “πρόβες” για να δρομολογεί με βάση ακόμη και ανύπαρκτα γεγονότα συγκεκριμένες διαδικασίες. Διαδικασίες δήθεν “εξεγερτικές”.
Έχουμε και λέμε. Πεθαίνει ο επίδοξος παιδεραστής. Κάποιος βγαίνει και λέει ότι ήταν δολοφονία. Ο αδελφός του δηλαδή και συγγενείς του. Μία ομάδα ακροαριστερών άμεσα αρχίζει να διαμαρτύρεται. Από τον αναρχικό χώρο μαζεύονται 50-100 άτομα και αρχίζουν να κάνουν πορείες, να δημιουργούν επεισόδια κλπ. Το θέμα πλέον μπορεί δικαιολογημένα να φτάσει στα μεγάλα ΜΜΕ . Τα οποία μη έχοντας ουδεμία επαγγελματική συνείδηση, μιλούν για δολοφονίες από αστυνομικούς. Και ούτω καθ' εξής. Απλή η συνταγή και δοκιμασμένη.
Δυστυχώς αυτή την στιγμή, τα ΜΜΕ αποτελούν το κύριο όργανο στην καταπίεση της λογικής και της αλήθειας. Και με βάση αυτό το δεδομένο θα πρέπει να κινηθούμε, όσοι πιστεύουμε ότι μπορεί κάτι να αλλάξει στην χώρα μας. Είναι ο διαστροφικός φακός των ΜΜΕ που αποτελεί από ότι φαίεται έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς μας. Βλέπουμε όμως και κάτι άλλο. Ότι ένας συγκεκριμένος ελάχιστος αριθμός ανθρώπων, μπορεί να αναγκάσει τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί του. Και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Αρκεί να έχουν επιμονή και να υπερασπίζονται με θέρμη αυτό που κάνουν.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

διαβάστε σε αυτό το τεύχος

-LUICIDA INTERVALLA
-Η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
-Ο ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΓΚΡΑΜΣΙ
του Δημήτρη Παπαγεωργίου
-ABYSSUS ABYSSUM INVOCAT
του Κώστα Κεφαλά
-ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ
του Γιάννη Κολοβού
-20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ
του Γιεργκ Φίσερ
-ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΩΝΑ
του Δημήτρη Σαββίδη
-ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
του Χρίστου Γούδη
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑ: «ΤΟ ‘46-’49 ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ»
στον Γιώργο Πισσαλίδη
-ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
του Παναγιώτη Δούμα
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΙΤΣΙΟ:«ΤΟΝ ΕΒΟΛΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ»
στον Δημήτρη Παπαγεωργίου
-«OST-TRUPPEN» ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ, ΣΤΟΝ Β’ Π.Π.
του Κωνσταντίνου Κυρίμη
-Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
του Ευάγγελου Χανιώτη
-ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PATRIA: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ»
επιμέλεια Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
-ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ PATRIA
της Νέλλυ Παρασκευοπούλου
-ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΑ ΟΡΘΑ

Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου
στα περίπτερα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More