29.12.09

Στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων........

Στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων απηύθυνε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ΄.Απαιτούμε απάντηση απο το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ.!!!


Το αρχικό του λάθος να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες του ευχές στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων επανέλαβε ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ΄, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής. Σημείωσε, πως στην Ιστορία δεν υπήρξε «μακεδονική» γλώσσα και κάλεσε την Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και τους Έλληνες Καθολικούς να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να «σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα».  Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαθεμελής ανέφερε, ότι «ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, πρόσωπο ευρείας γνώσεως, υψηλής κλασικής παιδείας, δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια, που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων, σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τωρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2)».


Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, πρόσθεσε, επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος. «Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π.», είπε και πρόσθεσε: «Η γλώσσα είναι μία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων».
Σημείωσε, ότι «η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ψευδώνυμη των Σκοπίων», πρόσθεσε, «είναι νόθο προπαγανδιστικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους, που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ. αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα».
Ο κ. Παπαθεμελής υπογράμμισε, τέλος, ότι «Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφικα».


Πάπας είναι το αλάθητο έχει .Τι να πει κανείς για αρλεκίνους και πιερότους ;

Νίκος Αγαπηνός


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More