18.12.09

Στέλεχος της Bundesbank μιλάει .....

Στέλεχος της Bundesbank μιλάει για κατάκτηση της Γερμανίας από τους μετανάστες
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
O Thilo Sarrazin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Bundesbank, αναστάτωσε την γερμανική πρωτεύουσα χαρακτηρίζοντας «λούμπεν» τους πολλούς μη παραγωγικούς μετανάστες και την αριστερίστικη ιδεολογία. H τράπεζα έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από αυτόν και τους χαρακτηρισμούς του.
Στη συνέντευξή του στο βερολινέζικο πολιτιστικό περιοδικό Lettre International, ισχυρίσθηκε ότι το Βερολίνο «δεν θα σωθεί από τους Bερολινέζους». Αναφερόμενος στον υψηλό δείκτη ανεργίας της πόλης, είπε ότι μέρος του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι «το 40% των γεννήσεων οφείλεται στους μετανάστες», πράγμα που προκαλεί την πτώση και όχι την άνοδο του επιπέδου των σχολείων. Σημείωσε, επίσης, ότι «οι Τούρκοι κατακτούν την Γερμανία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι Kοσσοβάροι κατέκτησαν το Κοσσυφοπέδιο: με τον υψηλό δείκτη γεννήσεων τους».
«Στο Βερολίνο υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα απ' οπουδήποτε αλλού λόγω των μεταναστών που δεν λαμβάνουν μέρος στον κανονικό οικονομικό κύκλο. Ένας μεγάλος αριθμός Αράβων και Τούρκων στην πόλη αυτή, οι οποίοι έχουν αυξηθεί λόγω των λανθασμένων πολιτικών, δεν κάνουν τίποτα παραγωγικό παρά μόνο πουλάνε φρούτα και λαχανικά», είπε στο περιοδικό, ισχυριζόμενος ότι η πόλη θα πρέπει να επιδιώξει να προσελκύσει μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. «Θα έδιναν έναν τελείως διαφορετικό τόνο. Καθένας που μπορεί να κάνει κάτι και να παλέψει γι' αυτό μαζί μας είναι καλοδεχούμενος. Οι υπόλοιποι πρέπει να πάνε αλλού».
»Δεν σέβομαι κάποιον που ζει από το κράτος, απορρίπτει το κράτος αυτό, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μόρφωση των παιδιών του και δημιουργεί συνεχώς μικρά μαντηλοφορεμένα κοριτσάκια. Αυτή είναι η κατάσταση για το 70% του τουρκικού πληθυσμού στο Βερολίνο και για το 90% των Αράβων», πρόσθεσε.
O Sarrazin είπε στο Lettre ότι, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, φιλόδοξοι και δυναμικοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υψηλά επιδοτούμενο Δυτικό Βερολίνο, ενώ τη θέση τους πήρε η «γενιά του '68», των αριστεριστών ακτιβιστών και οι περιθωριακοί, οδηγώντας το σε ένα είδος στασιμότητας. Tόνισε την «αίσθηση βάλτου» που έφεραν στην γερμανική πρωτεύουσα και προειδοποίησε ότι η πόλη χρειάζεται πλέον μια νέα ένεση με ταλέντα της διανόησης, όπως αντέδρασε η Νέα Υόρκη την δεκαετία του '50.
Τα σχόλια αυτά δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη την Γερμανία και ιδιαίτερα στους κόλπους την μεγάλης τουρκικής κοινότητας. Επίσης, ο Stephan Kramer, γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων Γερμανίας, είπε: «Έχω την εντύπωση ότι με αυτές τις ιδέες του ο Sarrazin υποβάλλει τα σέβη του στον Γκέρινγκ, τον Γκέμπελς και τον Χίτλερ».
O Sarrazin κατηγορείται επίσης από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για υποδαύλιση ρατσιστικού μίσους και προτροπή για απέλαση. O πρόεδρος της τουρκικής κοινότητας στην Γερμανία, Kenan Kolat, καυτηρίασε τα σχόλια του Sarrazin. «Oι παρατηρήσεις του προάγουν τον φυλετικό διαχωρισμό, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό και καταστρέφουν το οικοδόμημα των σχέσεων μεταξύ μεταναστών και Γερμανών στην χώρα μας», είπε στην εφημερίδα Berliner Zeitung.
O Sarrazin υπηρέτησε ως Υπουργός Oικονομικών του Bερολίνου επί 7 χρόνια, μέχρι τον Mάϊο του 2009, κατά την διάρκεια των οποίων πήρε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των εξόδων και τον έλεγχο του αστρονομικού χρέους της πόλης που φθάνει τα 60 δις. ευρώ περίπου. Λόγω του σκληρού στυλ του και της ελευθεροστομίας του, τον αποκαλούσαν «Pάμπο».
[Πηγή: www.spiegel.de/international, 01/10/09]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More