3.2.10

Ξουραφισθήτο !!!!!

Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος στο πλευρό των λαθρομεταναστών !


IERONYMOS_ANTHIMOS.jpg
"Εμπράκτως θα απαντήσουν στους «σκληρούς» της ιεραρχίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για το θέμα των μεταναστών. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα βρεθούν στο πλευρό των εκατοντάδων μεταναστών που τρέφονται από τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής στην οδό Σοφοκλέους. Και όλα αυτά σε μια στιγμή που μετά τους μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος τάχθηκε ανοιχτά κατά της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες και στη συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.κ. Βαρθολομαίος και ο κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να αποστείλουν σαφή μηνύματα κατά της φτώχειας και της ξενοφοβίας θα βρεθούν στην Ομόνοια μεταξύ των 1.600 ανθρώπων, μεταναστών, λαθρομεταναστών αλλά και ελλήνων αστέγων. Η κίνηση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία καθώς πληθαίνουν οι φωνές κληρικών που αντιτάσσονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες. «Το θέμα αφορά την κυβέρνηση. Είναι πολιτικό. Εμείς ως κληρικοί οφείλουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους που στερούνται τα προς το ζην» επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου. Οπως τονίζουν «δεν μπορεί να λες ότι θα γεμίσει η χώρα μαυράκια ούτε να τάσσεσαι υπέρ της παροχής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας».
Είχε προηγηθεί το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου ο οποίος από του άμβωνος δήλωσε ότι αν εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό «θα μαυρίσει ο τόπος». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα».
Ακόμη ο κ. Ανθιμος υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας και να τους κάνεις Ελληνες, χωρίς να ρωτάς την Εκκλησία».
Χθες επανήλθε στις θέσεις του και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά αφού έκανε λόγο για «ηθελημένη ή αθέλητη παρερμηνεία» των θέσεών του μιλώντας για τους μουσουλμάνους μετανάστες είπε χαρακτηριστικά: «Εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα».
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More