17.2.10

Τι μας λέτε !!!!!


Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο Χρυσοχοϊδης


«Δόθηκε μια κρίσιμη μάχη με βαρύ όμως τίμημα καθώς χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου…» τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης για τη «ματωμένη» επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Βύρωνα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη συνέντευξη που παραχώρησε απέφυγε να αναφερθεί σε ευθύνες της Αστυνομίας κάνοντας απλώς λόγο για ενδεχόμενα λάθη αστυνομικών χωρίς τελικά να απαντήσει γιατί χθες μέρα μεσημέρι η Αθήνα θύμιζε Καμπούλ!
Ο κ. Χρυσοχοίδης «άδειασε» τον διοικητή της Ασφάλειας κ. Γιάννη Δικόπουλο ο οποίος χθες χαρακτήρισε επιτυχημένη την.....
.

....επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ Βύρωνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία όταν έχουμε χάσει μια ζωή. Για όνομα του Θεού… Υπάρχει θρήνος γιατί χάθηκε ένας νέος άνθρωπος».

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πως μετά από κάθε φιάσκο, φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αναλώνονται σε απλές διαπιστώσεις και αποφεύγουν την σε βάθος κριτική ενώ σχεδόν πάντοτε ανακοινώνουν κάποια μέτρα τα οποία όμως είναι αμφίβολο αν τελικά αποδώσουν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει «έλλειμμα οργάνωσης και υποδομών στην Αστυνομία» ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετούν σχέδιο για την αλλαγή του νόμου περί οπλοκατοχής ενώ εξήγγειλε ότι θα στελεχωθούν 101 μάχιμες υπηρεσίες, θα βγουν και άλλοι αστυνομικοί στο δρόμο ενώ σύντομα και σε άλλες πόλεις θα κυκλοφορούν αστυνομικοί με μηχανές δηλαδή η γνωστή ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Για τα επιχειρησιακά μέρη της ματωμένης επιχείρησης του Βύρωνα μίλησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου ο οποίος δήλωσε πως ουσιαστικά δεν επρόκειτο για επιχείρηση σύλληψης κακοποιών αλλά εντοπισμού κρησφύγετου η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε επιχείρηση σύλληψης διευκρινίζοντας πως «Τα ΕΚΑΜ δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση καθώς δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε ανοικτό χώρο».

Τέλος αξίζει να τονισθεί πως τόσο ο κ. Χρυσοχοίδης όσο και ο κ. Οικονόμου έκαναν πολλές φορές αναφορά στην επικινδυνότητα των δύο Αλβανών τονίζοντας πως έπρεπε άμεσα να συλληφθούν ενώ αποκάλυψαν ότι αμέσως μετά το φιάσκο στο Μαρούσι το βράδυ της Κυριακής με την αρπαγή οπλισμού δύο αστυνομικών από τους ίδιους κακοποιούς γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με μέλη της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στο περιπολικό.

themaonline


1 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

vale kai emas sti lista ton istologion sou tha mas voithiseis poli etsi...
oti xreiasteis kai oti theleis na proothiseis apo to ksipnistere eimaste panta sti diathesi sou..

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More