12.3.10

Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν πάλι !!!

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ. Στενό μαρκάρισμα των τρομοκρατών...

Συνεχείς έφοδοι σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και στην Σέχτα Επαναστατών διεξάγονται από χθες το βράδυ. Η αστυνομική κινητοποίηση θυμίζει εκείνη των ημερών εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη! Χθες έγιναν κατ'οίκον έρευνες σε επτά σπίτια υπόπτων στην Αθήνα, παρουσία εισαγγελέα. Οι έφοδοι έγιναν, μετά τα ευρήματα στο σπίτι του φερόμενου - σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας - νεκρού τρομοκράτη Λάμπρου Φούντα. Στην ΔΑΕΕΒ θεωρούν ότι θα έχουν πολύ σύντομα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση της νεότερης γενιάς των τρομοκρατικών οργανώσεων. Στις έρευνες έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή και η ΕΥΠ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------  Στον ένοπλο "αντιεξουσιαστικό αγώνα" δηλαδή στις τρομοκρατικές ομάδες προσανατολίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με το επεισόδιο που έγινε τα ξημερώματα και οδήγησε στο θάνατο του Λάμπρου Φούντα (φωτό). Έρευνες έχουν γίνει και στο σπίτι του και το πατρικό του. Ο νεκρός φόραγε διπλά γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα και dna για να κλέψει ένα παλαιό Ι.Χ. μάρκας SEAT χαμηλής αξίας και είχε όπλο και χειροβομβίδα (επιθετική ρωσικής κατασκευής) ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιεί ο "Επαναστατικός Αγώνας" και η "Σέχτα Επαναστατών".
Δεν είχε ταυτότητα και κινητό για να μην εντοπιστεί εύκολα αν έπεφτε σε μπλόκο όπως και έγινε. Δεν ήθελε να μπορούν να δούνε τις κλήσεις που είχε κάνει και να έχουν έναν αριθμό κινητού που μπορεί να χρησιμοποιούσε με άλλα στοιχεία.
Δεδομένο είναι ότι θα γίνει άρση για να διαπιστωθεί με ποιους μιλούσε.
Αξιωματικός της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την υπόθεση «ιδιαίτερα σοβαρή», ενώ στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική διότι ο 35χρονος που έπεσε νεκρός, εκινείτο στον χώρο των αντιεξουσιαστών, ενώ είχε συλληφθεί το 1995 για συμμετοχή στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.
Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν το συνεργό του, που διέφυγε.
Ο 35χρονος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Έμενε στην οδό Βουρνάζου στους Αμπελόκηπους, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα η αστυνομία και ελέγχει το σπίτι του μικροβιολόγου στο επάγγελμα, που η αστυνομία πιστεύει ότι έχει σχέση με τους "ληστές με τα μαύρα".
Στις 04.43, στην οδό Κουντουριώτου 33 στη Δάφνη, περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσε περιοπολία στην περιοχή, εντόπισε δύο άνδρες μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA», τους οποίους οι δυο αστυνομικοί θεώρησαν υπόπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.
Όταν οι αστυνομικοί άναψαν τον φάρο του περιπολικού, οι δύο άνδρες βγήκαν από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να πλήξουν το υπηρεσιακό όχημα. Τότε οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη ο ένας από τους δράστες, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.
Δίπλα στον νεκρό, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου ΖASTAVA μέ έξι σφαίρες εκ των οποίων είχαν ριχτεί τα δύο. Επίσης, στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, βρέθηκε χειροβομβίδα, ενώ στο μπουφάν του εσωτερικά είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας.
Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Η χειροβομβίδα, η οποία είναι επιθετική, ανατολικής προέλευσης, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζονται.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More