28.3.10

Έγραψαν...

25η Μαρτίου; Τέλος;

250310-epanastasi21Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάνω κάποιες σκέψεις. Φαίνεται σαν χθες, μα έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, από τότε που οι λίγοι, επαναστάτησαν εναντίον των πολλών, οι αρματωλοί και οι κλέφτες έσπασαν τα δεσμά της σκλαβιάς του μογγόλου δυνάστη. Οι σελίδες δόξας που γράφτηκαν ήταν λαμπρές. Γράφτηκαν με αίμα. Και το αίμα έγινε πνεύμα, ιδέα, παρακαταθήκη..,
Στην Ελλάδα του 2010, στην Ελλάδα της μιζέριας και της υποτέλειας, κάποιες ενέργειες του συστήματος, όσον αφορά τον τρόπο εορτασμού των εθνικών επετείων, μας βάζουν σε προβληματισμό. Εδώ και καιρό, κάποια πράγματα που άλλοτε δεν πέρναγαν καν από την σκέψη κανενός ότι μπορεί να συμβούν, πράγματα άσχετα φαινομενικά μεταξύ τους, αρχίζουν να υλοποιούνται.
Γυρνώντας λίγο πίσω, θυμίζω πως κάποιοι πρότειναν στην αρχή την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων. Μόλις τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας-ευτυχώς- λειτούργησαν, και αυτό δεν πέρασε, η επόμενη πρόταση ήταν αυτές να περιορισθούν λόγω δαπανών, για την ακρίβεια να μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων που μετέχουν. Αυτό στην πράξη έχει γίνει εδώ και καιρό. Και τώρα, με την οικονομική κρίση, επισήμως τα μηχανοκίνητα και τα αεροπλάνα δεν θα αποτελούν τμήμα των παρελάσεων. Οικονομία βλέπετε. Η οποία δεν επεκτείνεται στους παχυλούς μισθούς βουλευτών και κρατικοδίαιτων, αλλά στο αν ένα άρμα περάσει στη Βασιλίσσης Σοφίας, ή αν ένα βομβαρδιστικό πετάξει στον αθηναϊκό ουρανό. Το υπουργείο Εξωτερικών, απαγορεύει την δεξίωση για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιούσαν κάθε χρόνο πρεσβείες και προξενεία. Και εδώ πρόσχημα η οικονομία. Μόνο που εκεί τους ξέφυγε. Γιατί οι ομογενείς μας σχεδόν σε όλες τις χώρες ζήτησαν να αναλάβουν αυτοί το όποιο κόστος της διοργάνωσης των δεξιώσεων. Αλλά οι άνθρωποι του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ, μαζί με την αριστερά και τους νεφιλελεύθερους που ακολουθούν, δεν θέλουν. Δεν τους αρέσει να έχουμε μνήμη, δεν θέλουν να έχουμε επετείους. Μας θέλουν άβουλους και χωρίς σκέψεις.
Καιρό τώρα η προσπάθεια ραγιαδισμού των Ελλήνων έχει αρχίσει. Πρώτα ο «συνωστισμός» στην Σμύρνη στο εμετικό βιβλίο της Ρεπούση, μετά κάποια τηλεοπτικά κανάλια αρχίζουν να προβάλλονται τουρκικά σήριαλ. Ύστερα από το πουθενά δημοσιεύονται κάποια «άρθρα» «ιστορικού» περιεχομένου, όπου κατακρίνονται κάποιοι από τους ήρωες του ‘21, ή ακόμα και συκοφαντούνται. Ο Παπαφλέσσας ήταν βωμολόχος, ο Νικηταράς έσφαζε πολύ, ο τάδε ήταν έτσι, εκείνος ήταν αλλιώς. Έτσι με μελετημένο τρόπο, απώτερος στόχος είναι να τρωθούν το εθνικό φρόνημα και η ταυτότητά μας. Και επειδή το σύστημα ακολουθεί την άποψη του Κίσσινγκερ για το πώς μπορεί να αλλοιωθεί ο Έλληνας, στρέφεται με πλάγιο τρόπο στο να αποδυναμώσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν εθνικές εξάρσεις και ο λαός μας να απονευρωθεί από κάθε τι εθνικό. Έτσι και το Σούλι και η Γραβιά λείπουν από τα βιβλία, τα παιδιά δεν θα μάθουν για Διάκο και Δερβενάκια, η γιορτή για την 25η Μαρτίου στο σχολείο θα γίνεται για κάτι άλλο, με τους τούρκους είμαστε «φίλοι», η παρέλαση των μαθητών σταδιακά θα καταργηθεί, αφού είναι να καταργηθεί και η στρατιωτική. Άρα σταδιακά σιγά θα καταργηθεί και η γιορτή της 25ης Μαρτίου. Η Εκκλησία έτσι όπως έχει καταντήσει μάλλον δεν θα αντιδράσει, η στρατιωτική ηγεσία επίσης, άρα όλοι θα σηκώσουν τα χέρια για μία ακόμη φορά. Σενάρια φαντασίας λέγαμε κάποτε. Τώρα όμως τα έχουμε μπροστά μας. Όπως όταν επί Παπανδρέου Ανδρέα είχε ακουσθεί ότι δεν θα αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα στις ταυτότητες, και ο ίδιος ο Αντρέας τότε είχε πει πως «αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται». Και όμως γίνανε..
Το σίγουρο είναι ένα: η νεοταξική αντίληψη των πραγμάτων, η υλιστική θεώρηση του ισοπεδωτισμού των πάντων, η διεθνιστική άποψη της καταργήσεως της ιστορίας, θα οδηγήσει κάποια μέρα στην κατάργηση όλων των επετείων.
Σε πείσμα των καιρών, υψώνουμε σημαία στο μπαλκόνι μας και κατεβαίνουμε στις παρελάσεις. Και παρ ΄όλο που οι νεοταξίτες εξουσιαστές αυτού του τόπου έχουν σκύψει το κεφάλι, παρ΄ όλο που ο ραγιαδισμός είναι η αντίληψη που θέλουν να περάσουν, παρ΄ όλο που καιρό τώρα έχουν αρχίσει έναν πόλεμο σε κάθε τι εθνικό δυστυχώς για εκείνους, έκαναν ένα λάθος: Μας ξύπνησαν όλους...
Τάσος Δημητρακόπουλος
www.elkosmos.gr -


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More