12.4.10

Οι πολιτικοί αλλού υπακούουν και όχι στον Ελληνικό λαό!

 

 Από τον Οκτώβριο τού 2008 σχεδίαζαν τήν προσφυγή στό ΔΝΤ. Μετά ήρθαν τα Δεκεμβριανά...

Σημίτης , Οκτώβριος 2008:… Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν να βρεθούν…Θυμίζουμε ότι από τον Σεπτέμβριο τού 2008 ο Καραμανλής εκλιπαρούσε για συναίνεση και μίλαγε για στάση υπευθυνότητας αντιδιαστέλλοντας την με την ανεύθυνη στάση τού Μεγάλου Στοχαστή προσωπικά…Ένα κρίσιμο ερώτημα πλανάται στην ατμόσφαιρα…Ήξερε ο Μεγάλος Στοχαστής τήν πραγματικότητα και ήταν απολύτως ενήμερος τής γενικότερης οικονομικής κατάστασης? Θυμίζουμε ότι ο ίδιος λέει ότι έμαθε την αλήθεια μετά τις εκλογές… Η αλήθεια είναι ότι ήξερε από τον Σεπτέμβριο τού 2008.
Διαβάστε απόσπασμα ομιλίας τού Σημίτη (ξεπεράστε τις αντιπολιτευτικές κορώνες, επικεντρωθείτε στα περί ΔΝΤ )στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2008 (Καθημερινή).
“Αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ΟΝΕ και ότι επίσης οι όποιες νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν. Θεωρούν ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία της χώρας, που στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις σημαντικές επιδιώξεις της, την απογραφή, την αναθεώρηση του ΑΕΠ, τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιτήρησης, εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συμπαράσταση για να χειροτερεύσει κατά πολύ τα πράγματα και να μην τηρήσει δεσμεύσεις. Απλά, τους κορόιδεψε. Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν να βρεθούν, αν συνεχιστεί η σημερινή πορεία. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που συζητάμε θα πρέπει να δανειστεί το 2009 τουλάχιστον 40 δισ., αλλά πιθανότατα ένα ποσό 50 δισ. Τα χρήματα στις διεθνείς χρηματαγορές θα είναι δύσκολο να βρεθούν την περίοδο που θα επιδιώξει τον δανεισμό η Ελλάδα. Γιατί και άλλες χώρες και προπαντός ξένες τράπεζες θα επιθυμούν να δανειστούν και θα προσφέρουν ικανοποιητικότερο επιτόκιο ή περισσότερη φερεγγυότητα. Στην περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη, ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔΝΤ».”
Άρα ο Μεγάλος Στοχαστής ήξερε για το ΔΝΤ από τότε…
Ήταν ενήμερος…
Θυμίζουμε ότι ο Καραμανλής προσπάθησε παρά τις δυσκολίες…
Τά επιτόκια δανεισμού ήταν ανεκτά τότε…
Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες μετά ξέσπασε η “αυθόρμητη” λαϊκή επανάσταση τού Δεκεμβρίου…
Αυτό πού δέν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι τότε τα spreads εκτινάχθηκαν…
Όταν η λαική εκείνη επανάσταση απέτυχε στό στόχο της δηλαδή να ρίξει τον Καραμανλή, τα επιτόκια επανήλθαν στα χαμηλά τους επίπεδα….

jimmy278


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More