1.6.10

Ποιός δουλέυει ποιόν.....


Ιδού το επίμαχο e-mail που εμπλέκει γαλάζιο κυβερνητικό στέλεχος..

(ΣΣ Από ότι φαίνεται υπάρχουν καί άλλα 2 τουλάχιστον σχετικά μέιλ, στα οποία αναφέρονται και συγκεκριμένα ποσά.....
Πάντως διαψεύδεται η ύπαρξη ιδιόχειρου σημειώματος τού Χριστοφοράκου όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά..
Η υπόθεση όμως δέν αποκλείεται να είναι σοβαρή και επίσης καλά στοιχειοθετημένη....)
(Ανανέωση. Γιά γκάφα τού ΠΑΣΟΚ μιλάει η ΝΔ και ζητάει την παραίτηση τού Βαλυράκη.)
...
Διαβάζουμε στό ...
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28971&catid=9

Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2010 | 15:53
Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2010 | 13:33
- Πυρά σε Βαλυράκη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
- Θα κληθεί ο Σημίτης στην Εξεταστική
Οι επιθέσεις που δέχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και απ' οτι φαίνεται η επίσημη κλήση του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική φαίνεται να κυριαρχούν στην σημερινή συνεδρίαση.

Η Ν.Δ. έθεσε εκ νέου αίτημα να προσέλθει για κατάθεση ο Κώστας Σημίτης κι όπως φαίνεται συμφωνούν όλοι αυτό να γίνει προς το τέλος της Εξεταστικής.

Επίθεση από τα "γαλάζια" μέλη της εξεταστικής δέχθηκε ο Πρόεδρός της Σήφης Βαλυράκης μετά την διαρροή στον Σαββατοκυριακάτικο Τύπο του εγγράφου που εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή στα μαύρα ταμεία της Ζιμενς.

Το έγγραφο, αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας και εστάλη στον κ. Βαλυράκη από την Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος.

Πρόκειται για e-mail με ημερομηνία 11-3-08 και αποστολέα μια Αμερικάνικη Εταιρεία και παραλήπτη γνωστό φαρμακοβιομήχανο.




Το επίμαχο e-mail







Ο κ. Βαλυράκης πάντως αρνείται ότι το έδωσε ο ίδιος στον Τύπο, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε και τους βουλευτές του κόμματός του αφού σε σύσκεψη που προηγήθηκε μεταξύ μελών του ΠΑΣΟΚ τα άκουσε για τα καλά και κάποιοι μίλησαν και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.




Γιά τό ίδιο θέμα πάντως διαβάζουμε στό στάρ..http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=47051



Διάψευση για το σημείωμα Χριστοφοράκου από Βαλυράκη

Διέψευσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου Σήφης Βαλυράκης την ύπαρξη χειρόγραφου σημειώματος του Μ. Χριστοφοράκου για τον χρηματισμό κυβερνητικού λειτουργού, όπως και τα σχετικά δημοσιεύματα, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία τουλάχιστον . «Στο μέτρο που εγώ έχω γνώση δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το ένα εκατομμύριο ευρώ έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε στα δημοσιεύματα» ανέφερε συγκεκριμένα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στην δικογραφία τα οποία προκαλούν και όλη την «σύγχυση» το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν.

Τα e-mail πάντως τα οποία επιβεβαίωσε ότι διερευνώνται είναι τρία (ένα πρωτότυπο και δύο φωτοτυπίες), με συγκεκριμένο μη πολιτικό πρόσωπο αποδέκτη, μέσω τράπεζας των ΗΠΑ στη μία περίπτωση και τράπεζας της Ελβετίας στις άλλες δύο.
Η αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος στις ΗΠΑ απάντησε πάντως στον πρόεδρο της αντίστοιχης ελληνικής αρχής κ. Γκρόζο ότι δεν διαπίστωσε υποκείμενο δωροδοκίας με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ούτε και χρηματιστηριακή συναλλαγή από την συγκεκριμένη εμπορική εταιρεία η οποία αναφέρεται. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί στην Ελβετία για την ελβετική τράπεζα. Ερωτηματικά συνεχίζει επίσης να προκαλεί στην πρώτη περίπτωση η εντολή «πληρώστε τον cabinet man» με τις ερμηνείες της… μετάφρασης να αλλάζουν εντελώς το νόημα από περίπτωση σε περίπτωση.


Ανανέωση..


http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=47068


Παραίτηση Βαλυράκη από την επιτροπή για τη Siemens ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens, Σήφη Βαλυράκη, ζητά η ΝΔ, με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Κώστα Τζαβάρα.

Αιτία είναι, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο όλος χειρισμός από την επιτροπή του θέματος με το ιδιόχειρο σημείωμα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, το οποίο υποτίθεται ότι περιλαμβανόταν στον φάκελο και ενέπλεκε υπουργό της ΝΔ σε δοσοληψίες με τη Siemens.

Το «ιδιόχειρο σημείωμα Χριστοφοράκου» αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη ΝΔ, e-mail και η δήθεν μίζα της Siemensσε γαλάζιο υπουργό δεν ήταν παρά η πληρωμή φαρμακοβιομηχάνου στον επιπλοποιό που κατασκεύαζε τα ντουλάπια της κουζίνας του πολυτελούς σπιτιού του στη Νέα Υόρκη.

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για το πώς μπλέχτηκε με την υπόθεση Siemens η αποστολή ενός e-mail από μία διακοσμητική εταιρία στη Ν. Υόρκη σε έναν φαρμακοβιομήχανο στην Αθήνα, τι έμπλοκη μπορεί να έχει όλο αυτό με την υπόθεση Siemens και εν τελει είναι δυνατόν να μπαινοβγαίνουν έγραφα και από ποιον σε φάκελο δικογραφία εξεταστικής επιτοπής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More