14.10.10

Οι τεμπέληδες....


Βουλευτές σε αργομισθία

"Όσο ο κόσμος και να πεινάσει... αυτοί θα τρώνε με χρυσά κουτάλια! Η διαφθορά βρίσκεται εκεί μέσα Κύριε Παπανδρέου"
Μέλη της Βουλής που παρευρίσκονται από λίγα λεπτά έως και καθόλου στα βουλετικά έδρανα και άλλοι που απλά εμφανίζονται...

στην είσοδο, υπογράφοντας το παρουσιολόγιο και μετά αποχωρούν προς άγνωστη κατεύθυνση, αποτελούν την βουλευτική μερίδα που θα μοιραστεί το ποσό των 20.500 ευρώ, εξαιτίας της υποτιθέμενης συμμετοχής τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του προϋπολογισμού.
Περίπου 27 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα δικαιούνταν επίδομα συμμετοχής στις συζητήσεις, αν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής παρίσταντο στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που μάλιστα διήρκησε εννέα ώρες. Ωστόσο, οι περισσότεροι ήταν απόντες.
Το φαινόμενο καταγράφεται σε περίοδο σοβαρότατης οικονομικής κρίσης και αφορά βουλευτές οι οποίοι έπρεπε να συζητούσαν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, να στήριζαν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους εν γένει. Η επιτροπή συνεδρίασε τρεις φορές το τελευταίο διήμερο, ανά τρεις ώρες τη φορά.
Έτσι αντί να λάβουν το προκαθορισμενο επίδομα των 250 έως 255 ευρω ο καθένας, θα λάβουν βάσει κανονισμού 765 ευρώ έκαστος. Ανάμεσα στους συνεπείς ωστόσο, αποζημίωση θα λάβουν οι αόρατοι, οι αμίλητοι και οι απόντες.
Στις συνεδριάσεις, μίλησαν δύο εισηγητές από κάθε κόμμα, ενώ ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο μόνο 13 βουλευτές. Αλλά και από αυτούς, οι περισσότεροι παρέμειναν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής για λίγο περισσότερο χρόνο από όσο χρειαζόταν, προκειμένου να εκφωνήσουν την ολιγόλεπτη ομιλία τους.
Κάποιοι, βεβαίως, φρόντισαν με άλλο τρόπο την τυπική παρουσία τους, δηλαδή να έφτασαν έως την είσοδο της Γερουσίας, έβαλαν την υπογραφή τους στο παρουσιολόγιο και μετά, αποχώρησαν. Πρακτική η οποία ακολουθείται παγίως και από τη συντριπτική πλειοψηφία των 300, με τις 20.500 ευρώ να πετιούνται κυριολεκτικα σε βουλευτικές τσέπες.
Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό της Βουλής συνολικά για τους 300 και για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές και στα θερινά τμήματα προβλέπεται ετήσιο κονδύλι, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More