11.1.11

Και ο Παπανδρέου τους θεωρεί καρντάσια!

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Εφ. Τούρκιγιε 10-1-2011


Όποτε οι δύο χώρες κάνουν ένα βήμα φιλίας, το ελληνικό παρακράτος βγαίνει στην σκηνή. Την ώρα που ο Παπανδρέου ήταν στο Ερζερούμ τα ελληνικά τζετ παραβίαζαν τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ερζερούμ, αφού έδωσε μηνύματα φιλίας λέγοντας ¨Να γκρεμίσουμε το τείχος της προκατάληψης¨, ακολούθως εκτόξευσε απειλές και κατηγόρησε την Τουρκία πως είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο. Φάνηκε ότι υπήρξαν λόγοι για τη διαφορετική συμπεριφορά του Παπανδρέου την ίδια μέρα. Φορείς πέραν της κυβέρνησης στην Ελλάδα, αυξάνουν την αντίσταση τους στις προσπάθειες της Τουρκίας να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αθήνα. Την ώρα που ο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του τελευταίου του ταξιδιού στην Τουρκία, συναντιόταν με τον Ερντογάν στο Ερζερούμ, η παρενόχληση εκ μέρους των ελληνικών αεροπλάνων στο Αιγαίο φανέρωνε τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες. Το ότι την ώρα που αναμενόταν να δώσει από το μικρόφωνο μηνύματα φιλίας, αυτός κατηγόρησε την Άγκυρα πως είναι κατοχική δύναμη, σχολιάστηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ πως ¨Πέρασε τις πιο δύσκολες εξετάσεις της πολιτικής του ζωής¨. Επίσης το ότι την ώρα που άρχισε να μιλά ο Παπανδρέου, στο Αιγαίο ελληνικά μαχητικά και ελικόπτερα παραβίαζαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και αντιμετωπίστηκαν από τα τουρκικά μαχητικά, μετέτρεψε τον κρύο αέρα στο Ερζερούμ σε παγωμένο άνεμο της Σιβηρίας.
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
H αντιπολίτευση στην Ελλάδα μια εβδομάδα πριν να αρχίσει ο Παπανδρέου το ταξίδι του στην Ελλάδα, μαζί με τις εφημερίδες και τα κανάλια άρχισαν μια εκστρατεία σπίλωσης. Οι ρατσιστικές ελληνικές εφημερίδες το θέμα του ταξιδιού στο Ερζερούμ δεν δίστασαν να το πάνε μέχρι την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου της Τουρκίας. Οι δεξιές εφημερίδες εστιάζοντας στο ότι το Συνέδριο του Ερζερούμ επέφερε το τέλος της Μεγάλης Ιδέας, κάλεσε τον Παπανδρέου να μην πάει στην Τουρκία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το ότι στο ταξίδι του Παπανδρέου στο Ερζερούμ εναντιώθηκε και η εκκλησία.
17 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, 31 ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
Οι διπλωμάτες ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα που είχαν ετοιμάσει σχολαστικά το πρόγραμμα του ταξίδι στο Ερζερούμ και πήραν κάθε είδους μέτρο ώστε να πάει καλά. Όμως το ελληνικό παρακράτος δεν σταμάτησε να κάνει βήματα που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο Αιγαίο. Την πρώτη εβδομάδα του έτους που στην Άγκυρα ήταν ήρεμη, στο Αιγαίο τα νερά άρχισαν πάλι να κυματίζουν. Σκάφη του λιμενικού που ανήκουν στις Ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας μαζί με αλιευτικά παραβίασαν 31 φορές τα χωρικά μας ύδατα. Τη μέρα που θα μιλούσε ο Παπανδρέου στο Ερζερούμ, ελληνικά αλιευτικά εισήλθαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα νησιά Ίμια (που έχουν συμβολική σημασία) χωρίς να κινηθεί τίποτε από την τουρκική πλευρά. Σκάφη του πολεμικού ναυτικού με το πρόσχημα της προστασίας των αλιευτικών, παρέμειναν όλη τη νύχτα στην περιοχή. Η κατάσταση στον αέρα δεν ήταν διαφορετική από αυτήν στη ξηρά. Κατά την πρώτη εβδομάδα του έτους τουρκικά και ελληνικά μαχητικά ήρθαν αντιμέτωπα 17 φορές. Το χειρότερο όμως ήταν πως την ώρα που ο Παπανδρέου μιλούσε στο Ερζερούμ, στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε σηκωθεί από την Χίο, παραβίασε επί 11 λεπτά τον εναέριο χώρο. Όλες αυτές οι παραβιάσεις, και η αντιμετώπιση τους από τα τουρκικά μαχητικά και πλοία, επισκίασαν την επίσκεψη του Παπανδρέου στο Ερζερούμ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More