18.2.11

Είναι στα καλά του ο άνθρωπος;

Με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι πάντες καταφέρθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως ξεπουλάει τη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούνται οι προθέσεις του Παπανδρέου.

Χτες, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως...
«η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της» και τόνισε πως θα προτείνει νόμο στη Βουλή, ώστε η ελληνική γη να μη μεταβιβάζεται και να μην πωλείται. Βέβαια -με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει- ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποθηκεύσει όλη τη δημόσια περιουσία. Ουσιαστικά -μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί το χρέος- η χώρα έχει ήδη πουληθεί.

Ήταν πολύ σωστή και πολιτικά τίμια η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει τη χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σοσιαλιστής. Είχε δηλώσει μάλιστα πως είναι «αντιεξουσιαστής στην εξουσία».

Όσοι βιάστηκαν να τον κοροϊδέψουν για αυτή του τη δήλωση διαπιστώνουν τώρα πως ο Παπανδρέου έλεγε την αλήθεια – διαπιστώνουν πως ο Παπανδρέου είναι οπαδός του αναρχικού σοσιαλισμού και του Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν.

Ο Προυντόν –ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν και εναντίον της κρατικής ιδιοκτησίας- είχε γράψει πως «η ιδιοκτησία είναι κλοπή». Ο Γιώργος Παπανδρέου πουλάει τη δημόσια περιουσία, ώστε η χώρα να μην έχει περιουσία και να περάσει από τον σοσιαλισμό στην αναρχία.

Πουλώντας τη δημόσια περιουσία, ο Παπανδρέου έκανε το χρέος του – το κράτος δεν έχει ιδιοκτησία. Τώρα μένει να τον ακολουθήσουν και οι Έλληνες που έχουν ιδιοκτησία – ας απαρνηθούν ή ας πουλήσουν την ατομική ιδιοκτησία τους, ώστε να ζήσουμε επιτέλους στην ιδανική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία της αναρχίας.
PITSIRIKOS


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More