26.3.11

Τα καρντάσια του πρωθυπουργού Γιώργου Π!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

Εφ. Χουριέτ 25-3-201.

Μήνυμα για την ¨Μακεδονία¨ στην Αθήνα από τα Σκόπια.
Ο υπουργός επικρατείας και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς κατά την επίσκεψη του στην ¨Μακεδονία¨-χώρα με την οποία έχουν θυμώσει οι Έλληνες, είπε λόγια που πάλι θα τους ερεθίσουν.

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ¨Μακεδονία¨ είναι το θέμα του ονόματος ¨Μακεδονία¨. Η Ελλάδα εναντιώνεται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας καθώς έχει μέσα στα σύνορα της περιοχή με το όνομα Μακεδονία με την δική της ιστορία και πολιτιστική κληρονομιάç
Η Τουρκία αναγνωρίζει την Μακεδονία με αυτό το όνομα. Ο Μπαγίς κατά την επίσκεψη που έκανε στα Σκόπια, αναφερόμενος στο θέμα αυτό κατηγόρησε τους Έλληνες :
¨Μα θα άλλαζα το όνομα μου επειδή το ζητήσατε εσείς ; Ή θα αλλάζατε το όνομα σας επειδή το ζήτησα εγώ ; Αυτά τα εδάφη αποκαλούνται Μακεδονία.
Ο Μπαγίς υποσχέθηκε πως η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να εισέλθει η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.
Η Ελλάδα λόγω του θέματος του ονόματος με την Μακεδονία, ασκεί βέτο στην υποψηφιότητα της χώρας αυτής σε αυτούς τους φορείς.
Ο Μπαγίς απευθυνόμενος στους Μακεδόνες σχετικά με αυτό το θέμα είπε : ¨Μη λυπάστε, και εμείς βιώνουμε το ίδιο θέμα¨ εννοώντας την Κύπρο.
Ο Μπαγίς είπε πως « Η επίλυση του Κυπριακού δεν υπήρξε ως όρος για την είσοδο των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε., αλλά τίθεται ως όρος για τη υποψηφιότητα της Τουρκίας. Η διεθνής κοινότητα όταν θέλει να βρει δικαιολογίες, το κάνει πολύ πετυχημένα¨


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More