21.4.11

Η γέννηση του προφήτη στην Κομοτηνή!

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-4-2011.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την τελετή ¨Χαρμόσυνη Γέννηση¨
H πιο λαμπρή από τις τελετές ¨Χαρμόσυνης Γέννησης ¨ που οργανώνονται λόγω της γέννησης του Προφήτη, πραγματοποιήθηκε από τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη. Στην τελετή αυτή μετείχαν περίπου 1600 άτομα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι γυναίκες. Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς,
ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντή, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο επικεφαλής του συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ του δήμου Αριανών, Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσείν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλητσαβούς και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής στην ομιλία που έκανε ευχαρίστησε του θρησκευτικούς λειτουργούς που μόχθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στην συνέχεια της ομιλίας του πρόσφερε παραδείγματα των αξιών που προσέθεσε ο Προφήτης στην ανθρωπότητα και είπε πως πρόβαλε το έλεος του Θεού.
……………………………
Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον μουφτή Κομοτηνής για την πρόσκληση. Ο Σάρνιτς δήλωσε : ¨Το πλήρες γέμισμα αυτής της αίθουσας δείχνει ότι αυτή η εκδήλωση καταγράφεται ως μια τελετή που δείχνει το πόση σημασία δίνει και στηρίζει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στις αξίες της και στην ταυτότητα της.¨
Μετά τις ομιλίες πρωτοκόλλου διαβάστηκαν τεμάχια από το Κοράνι. Η θρησκευτική χορωδία της εκλεγμένης μουφτίας Κομοτηνής έψαλε διάφορα έργα. Αργότερα την σημασία της μέρας ανέφερε στην ομιλία του ο βοηθός μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ύμνους από χορωδίες παιδιών από τα Αριανά και το Λύκειο. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν διάφορα δώρα σε παιδιά που μετείχαν σε διαγωνισμό απαγγελίας ποιημάτων.
Η ετησίως και παραδοσιακά πραγματοποιούμενη αυτή εκδήλωση της εκλεγμένης μουφτίας Κομοτηνής συνένωσε πάλι χιλιάδες άτομα. Η μουφτία Κομοτηνής είναι επικεφαλής των φορέων μας στη Δυτική Θράκη που μπορούν να κάνουν οργανωμένες εκδηλώσεις και να συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος κόσμου. Την προσοχή τραβάνε , ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες των νέων θρησκευτικών λειτουργών. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως χάρη στις προσπάθειες της μουφτίας Κομοτηνής και την ανιδιοτέλεια των νέων θρησκευτικών λειτουργών, η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα στηρίζει τις αξίες της.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More