2.6.11

Ο φον Δημητράκης ασχολείται με τα διδακτορικά του!

ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ιστοσελίδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης 1-6-2011.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια των εκθέσεων των φροντιστηρίων ραπτικής-κεντήματος και χειροτεχνίας της ΤΕΞ σε Θέρμες και Ορφανό.
Πρώτα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στις Θέρμες στις 29 Μαΐου 2011
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς, ο βουλευτής Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (B.T.T.A.D.K.) Τσετίν Μάντατζη, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Νιχάτ Οσμάνογλου, ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδυασμού στον δήμο Ξάνθης Χουσείν Αχμέτογλου, ο Ρεμζί Σαμπάν-μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΚΕΜ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων περιοχής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ και πολλοί ομογενείς.


Στις 30 Μαΐου ημέρα Δευτέρα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Ορφανό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο βουλευτής Ξάνθης και αντιπρόεδρος της B.T.T.A.D.K. Τσετίν Μάντατζη, η πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών περιοχής Ξάνθης κυρία Αίσέλ Σαγίρ και πολλοί ομογενείς μας.
Στις εκδηλώσεις αυτές χόρεψε η ομάδα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ, υπό την καθοδήγηση των Χουσείν Αχμέτογλου και Τουλίν Χατζιχαλίλ.
Και στις δύο αυτές εκθέσεις τα έργα που παρατέθηκαν και είχαν παραχθεί υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Ιλκνούρ Μουρσέλ και Σεριφέ Μουσταφάογλου, κέρδισαν τον θαυμασμό του κόσμου μας και των καλεσμένων.
Σχόλιο :  Τα ενοίκια για τις αίθουσες ποιός τα πληρώνει ; Οι δασκάλες που πανε κι έρχονται στα χωριά, τζάμπα πάνε ; Οι στολές αυτές -που ποτέ δεν υπήρχαν στην περιοχή- απο πού ήρθαν ; Ποιός τις πλήρωσε ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More