27.6.11

Ο Μπένι που έγινε Μανωλιός!

Τι σας γράφαμε πριν μέρες; “Πολιτική απάτη” και με την βούλα του Βενιζέλου για τις αποδείξεις!


Σας είχαμε πριν και προχθές ότι το θέμα που άνοιξε ο Βενιζέλος με τις αποδείξεις, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καθαρή «πολιτική απάτη».
Όπως είχαμε αναφέρει στο ΟΛΥΜΠΙΑ και τώρα δικαιωνόμαστε (Αποκάλυψη: Καθαρή “πολιτική απάτη” το θέμα με τις αποδείξεις . . .) ο Υπουργός Οικονομικών είχε αφήσει να διαρρεύσει το ότι όσοι είχαν επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ εκμεταλλευόμενοι το μέτρο των αποδείξεων θα έπρεπε να τα επιστρέψουν στο κράτος!
Αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα πυροτέχνημα προκειμένου να εστιάσουν όλοι την προσοχή τους εκεί και να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα επαχθέστερα μέτρα!
Όπως είχαμε γράψει, αυτή την αποκάλυψη ενίσχυε το γεγονός ότι δεν είχε προεξαγγείλει ανταποδοτικά μέτρα για να καλύψει την μαύρη τρύπα των 600 + εκατ. που προέβλεπε από αυτές τις επιστροφές.
Τώρα, έρχεται ο Βενιζέλος και τί μας λέει; Ότι υπήρξε συμφωνία με την τρόικα για την “τρύπα” των 600 εκατ. στο μεσοπρόθεσμο, η οποία προέκυψε από τις επιστροφές φόρων λόγω αποδείξεων. Και αυτά τα είπε από το βήμα της Βουλής μπροστά στους υπόλοιπους βουλευτές, που ακόμα και τώρα σκέφτονται να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα – απάτη.
΄Οπως δήλωσε, τα 300 εκατ. θα προέλθουν από τη μείωση των δαπανών και τα υπόλοιπα 300 εκατ. από τα έσοδα. Δηλαδή γενικά και αόριστα. Άρα, μηδέν εις το πηλίκον.
Για να είμαστε σωστοί διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου:
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών
Κατά την έναρξη της μονής συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015” ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι θα καταθέσει αργότερα κάποιες μικρές αριθμητικές διορθώσεις που έχουν γίνει στους πίνακες, μεταξύ της δεύτερης ανάγνωσης στη διαρκή Επιτροπή και της σημερινής συνεδρίασης, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρξε με το ζήτημα της επιστροφής των αποδείξεων, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν 600 εκ. για το 2011.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «έγινε η αναγκαία αναπροσαρμογή των πινάκων και επετεύχθη συμφωνία με την Τρόικα», και «επί της ουσίας δεν μεταβάλλεται τίποτε ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης της Βουλής:
Είναι 300 εκ. από μια πιο αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων του 2011, επί τη βάση των νέων μέτρων που έχουν αναγγελθεί και περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο και 300 εκ. από περαιτέρω περικοπές δαπανών».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More