10.6.11

Οι μόνοι που δεν το κατάλαβαν είναι οι πράσινες ακρίδες του ΠΑΣΟΚ!

Είμαστε υπό επίσημη επιτήρηση!


Στην παραδοχή και επισήμως, πως η χώρα έχει εισέλθει σε καθεστώς ασφυκτικής επιτήρησης έως και ελέγχου από το διεθνή παράγοντα, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση, «σύρθηκε» ο υπουργός Οικονομικών, κ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για την εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο- μεσοπρόθεσμο πλαίσιο ανάπτυξης-σημείωσε πως προκειμένου να επιτευχθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων πρόκειται να συγκροτηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας στο οποίο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές δύο εκπρόσωποι του ΔΝΤ και των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να είναι σίγουρο πως θα ακολουθηθεί κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα που έχει καθορισθεί, ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα ορίζονται αποτ ην Βουλή μετά από εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε την εκ νέου αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε ποσοστό 10%, την επιβολή έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης», που θα κυμαίνεται από 1% ως 4%, ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογουμένου και θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή ως το 2015, καθώς επίσης και την εισφορά 3% επί του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ των ανέργων, αύξηση της ίδιας εισφοράς σε υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομιών τόνισε πως θα αυξηθούν σημαντικά τα τεκμήρια διαβίωσης για τους ελεύθερους επιτηδευματίες, ενώ θα υπάρξει «μια μορφή εργασιακής εφεδρείας η απομάκρυνση από το Δημόσιο» μετά από αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ για τους υπαλλήλους σε Οργανισμούς που συγχωνεύονται ή κλείνουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε πως αίρεται το πόθεν έσχες για την αγορά κατοικίας, και πέραν της πρώτης για τα προσεχή δύο –τρία χρόνια, καθώς επίσης αίρεται το πόθεν έσχες για τις περιπτώσεις των καταθέσεων ελλήνων πολιτών σε ξένες τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να διακριβωθούν αν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα και ως εκ τούτου έχουν δηλωθεί και έχουν αποκτηθεί με έννομο τρόπο.

Κατ΄ αντιστοιχία αίρεται το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων για τις περιπτώσεις όλων των πολιτικών, υπουργών και όλων όσοι έχουν ασκήσει δημόσια εξουσία, αλλά και για τους γιατρούς του ΕΣΥ και ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς των «ευαίσθητων» υπηρεσιών, όπως είναι οι εφορίες, πολεοδομίες κ.ο.κ.

Τέλος, προωθείται μία μορφή «εργασιακής εφεδρείας». Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου τρεις είναι οι επιλογές που θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε η εργασιακή εφεδρεία, είτε η αξιολόγηση, είτε η απομάκρυνση από την υπηρεσία» και οι υπάλληλοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα επιλέγονται μετά από αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ για τους υπαλλήλους σε Οργανισμούς που συγχωνεύονται ή κλείνουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Πάντως, ο υπουργός τόνισε πως «η εκταμίευση της 5ης δόσης εξαρτάται και από τη συζήτηση για το πως η Ελλάδα θα μπορεί να καλυφθεί χρηματοδοτικά και τα επόμενα χρόνια».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More